DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk: Yezidiler tarih boyunca sebepsiz katledildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:58
DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk: Yezidiler tarih boyunca sebepsiz katledildi






DİYARBAKIR (CİHAN)- Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Eşbaşkanı, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Yezidilerin tarih boyunca haksız yere katledildiğini söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi'nin Diyarbakır Sümerpark'ta düzenlediği Yezidi Konferansı, birçok ülkeden temsilcilerin katılımıyla başladı. Konferansa; DTK eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Altan Tan, Erol Dora, Mülkiye Birtane, Özdal Üçer, Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca, PKK'nın Kuzey Irak'taki uzantısı olan Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) Genel Başkanı Diyar Garip, Yezidi ruhani liderleri, Ermenistan Yezidi grubu temsilcisi Temur Hasanov, Rusya Yezidi Temsilcisi Refik, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan, Diay-Der, Ermeni Kilisesi temsilcisi Abdulgafur Turkay, Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Nûbihar Derneği Başkanı Rauf Çiçek, Mazlum-Der ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Yezidi halkına binlerce yıl zulüm ve zorbalık uygulandığını söyledi. Yezidilerin inancının kadim bir inanç olduğunu dile getiren Türk, Zenavesta'nın milattan 700 yıl önce yazılan bir kitap olduğunu ifade etti. Yüzlerce yıl Yezidilerin sebepsiz yere katledildiğini iddia eden Türk, şöyle konuştu: Yüzlerce yıl Yezidi halkı sebepsiz yere öldürüldü. Kürt dili ve Yezidi dili hep kesildi, yapılan bu zulümler İslamiyet adına yapıldı. Kuran-ı Kerim'e ve Peygamberimizin hadislerine baktığımız zaman böyle bir şey yoktur. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.