Erkekler 4x100 metre serbest bayrakta Türk takımı finale kaldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:07
Erkekler 4x100 metre serbest bayrakta Türk takımı finale kaldı






İSTANBUL (CİHAN)- Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 4x100 metre serbest bayrak Türk takımı final yüzme hakkı elde etti. Tarihinde ilk kez final yüzecek olan Türk takımı, 3.14.40'lık derecesiyle 8. oldu.

Şampiyonanın ilk gününde yapılan seçmelerinde, erkekler 4x100 metre serbest bayrak yarışında 3. seride 3.14.40'lık derecesiyle serisinde 2., genel sıralamada ise 8. olan Kemal Arda Gürdal, İskender Başlakov, Kaan Türker Ayar, Doğa Çelik'ten oluşan Türk bayrak takımı Türkiye rekoru kırdı. Türk takımı Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tarihinde de ilk kez finale kaldı. Türkiye ile aynı serideki Kanada ve Singapur takımları ise diskalifiye oldu.

Bu kategoride İtalya, genel sıralamada birinci olarak finale kaldı. Luca Dotto, Marco Orsi, Michele Santucci, Filippo Magnini'den oluşan İtalya takımı, 3.08.74'lük derecesiyle serisinde ve genel sıralamada ilk sırayı aldı.

Toplam 19 takımın katıldığı seçmeler sonunda ilk 8 takım finale yükseldi. Erkekler 4x100 metre serbest bayrakta final yarışı, akşam seansında yapılacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.