Fethiye'de olası deprem için çadır, depo ve konaklama alanları belirlendi

11 Aralık 2012 Salı 14:50
Fethiye'de olası deprem için çadır, depo ve konaklama alanları belirlendi






MUĞLA (CİHAN)- 1957 yılında yaşadığı depremle büyük bölümü yıkılan Fethiye, olası başka büyük depremlere karşı önlemlerini şimdiden alıyor. Fethiye Belediyesi, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışma ile çadır, konteyner, depo, iaşe dağıtım, arama kurtarma ve malzeme dağıtım çalışmalarına katılacak ekiplerin konaklama yerlerini belirledi.

Çalışmayı Muğla İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü jeofizik mühendisi Dilek Özgül ve harita mühendisi Mehmet Bora ile Fethiye Belediyesi jeofizik mühendisi Sadi Çidem birlikte yaptı. Buna göre; çadır veya konteyner kurma yeri olarak Çatalarık Mahallesi'nde bulunan 250 dönümlük eski Arıcılık Kooperatifi alanı belirlendi. Üzümlü yolu üzerinde bulunan Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 68 dönümlük alan depo için ayrıldı. Kurtarma ekiplerinin konaklaması için Değirmenbaşı mevkiinde bulunan okullar, yemek yeme yeri olarak ise yine aynı mevkideki 38 dönümlük mesire ve piknik alanı kullanılacak.

AKUT Fethiye sorumlusu ve Fethiye Belediyesi jeofizik mühendisi Sadi Çidem, olası afetlerde ilk müdahalenin hayat kurtardığına dikkat çekti. İlk müdahale yapacak ekiplerin konaklaması, beslenmesi ve depo alanlarının iyi tertip edilmesi gerektiğini söyleyen Çidem, Bilindiği üzere ilçemiz 1. derece deprem kuşağında yer almaktadır. Bu nedenle de depremle ilgili önlemleri hem özel kuruluşlar hem de resmi kurumlar olarak almak zorundayız. Bu düşünceden yola çıkarak olası bir afet sonucunda gerekli olan çadır ya da konteyner yeri, depo yeri, iaşe dağıtım yerleri, arama kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerin konaklama yerleri ve malzeme dağıtım yerlerini belirledik. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak belirlediğimiz yerler olası bir depreme karşı hazır tutulacak. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.