Fransa'nın ana muhalefetindeki kriz aşırı sağa yaradı

29 Kasım 2012 Perşembe 15:01
Fransa'nın ana muhalefetindeki kriz aşırı sağa yaradı






PARİS (CİHAN)- Fransa'nın an amuhalefet partisi Halk Hareket Birliği'nde (UMP) devam eden başkanlık krizi, aşırı sağ parti Milli Cephe'nin (FN) oylarını artırmasına neden oldu.

CSA'nın yayınladığı son ankete göre halkın yüzde 38'i krizin aşırı sağa yönelişi artırdığına vurgu yaptı. Milli Cephe lideri Marine Le Pen de UMP bitti yorumunu yaptı. Partinin çok kırılgan hale büründüğünü belirten Le Pen, Yeni politik, ekonomik ve sosyal politikalar geliştirmek gerekir ve bunun lideri de tartışmasız FN'dir. diye konuştu. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de partide yaşanan krize çözüm bulamayacağını söyleyen aşırı sağcı lider, UMP'den kendi partisine doğru geçişlerinin hızlandığına vurgu yaptı.

Bu arada CSA'nın yaptığı ankette Halk Hareket Birliği'ndeki krizin, eski UMP'li Jean-Louis Borloo'nun partisi Bağımsız Demokratlar Birliği'ne yarıyacağını söyleyenlerin oranı yüzde 20 olarak gerçekleşti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.