Göcek Tüneli'nden alınan ücretler TBMM gündemine taşındı

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:38
Göcek Tüneli'nden alınan ücretler TBMM gündemine taşındı






MUĞLA (CİHAN)- Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan ve yılda 1 milyona yakın aracın geçiş yaptığı Göcek Tüneli'nden alınan ücretler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Göcek Tüneli'nden alınan 3,5 TL'lik ücretin vatandaşın lehine yeniden düzenlenmesini istedi.

Mehmet Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle verdiği önergesinde, alınan geçiş ücretlerinin pahalı olduğunun altını çizdi. Toplam 960 metrelik Göcek Tüneli'nden geçebilmek için vatandaşların her geçişte 3,5 TL geçiş ücreti ödediğini hatırlatan Erdoğan, bu durumun ticari amaçla taşımacılık yapan ve tüneli sık sık kullanmak zorunda kalan işletmeleri zor durumda bıraktığını söyledi.

Erdoğan, önergesinde Bakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti: Bölgede yer alan Aydın İzmir arasındaki 100 kilometrelik otoyolda dahi geçiş ücreti 3,85 TL iken, 960 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli'nin geçiş ücretinin 3,5 TL olması sizce de anormal bir durum değil midir? Yap-işlet-devret modeli ile tünelin işletmesini alan firma ile idare tarafından imzalanan sözleşme içerisinde geçiş ücretlerinin belirlenme usulü ile ilgili bir madde var mıdır? Aynı mahiyette ülke genelinde kaç tane tünel bulunmaktadır? Eğer aynı mahiyette başka tüneller var ise bu tünellerin uzunluğu ve uygulanan ücretlendirme nedir? Aynı mahiyetteki diğer karayollarındaki geçiş ücretleri belirlenirken uygulanan kıstaslar nelerdir? Ücretler arasında bir orantısızlık olmasının sebebi nedir? Bakanlığınızca Göcek Tüneli ve aynı durumdaki diğer tünellerle ilgili vatandaşın lehine olacak şekilde bir fiyat düzenlemesine gidilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.