Hasta ve refakatçilerine hizmet verecek Anafartalar Konukevi açıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:41
Hasta ve refakatçilerine hizmet verecek Anafartalar Konukevi açıldı






ANKARA (CİHAN)- Ankara dışından gelen maddi durumu yetersiz hasta ve hasta yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti sunacak olan Anafartalar Konukevi düzenlenen törenle açıldı.

Şehir dışından gelerek Altındağ ilçe sınırları içerisinde yer alan 17 hastanede tedavi gören dar gelirli hasta ve hasta yakınlarının konaklama ihtiyacını gidermek amacıyla onlara temiz bir ortam sunan Altındağ Belediyesi Konukevleri, yeni adresinde hizmete girdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliğini yaptığı açılış törenine Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Nurullah Zengin, Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz, Tuncay Temel, Altındağ Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

2005 yılından bu yana çeşitli adreslerde hizmet veren ve bugüne kadar 180 bin kişinin yararlandığı konukevlerinin artık Anafartalar Caddesi'ndeki yeni binasında konuklarını ağırlayacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile yaptığımız bu hizmet, gelenek ve göreneklerimizden gelen bir adettir. diye konuştu.

Toplam 41 odası ve 112 kişilik kapasitesi bulunan Anafartalar Konukevi'nin içerisinde 50 kişilik yemek ve dinlenme salonu, lobi, mescit, çamaşırhane, kurutma ve ütü odası ile misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını giderebilecekleri şekilde tasarlandığını söyleyen Başkan Tiryaki, burada kalan misafirlerden hiçbir ücret alınmayacağını da önemle vurguladı. Açılış töreninin ardından Konukevi'ni gezen davetliler, katları ve odaları dolaşarak Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den Konukevi ile ilgili bilgi aldı.

Gelir düzeyi düşük insanların misafir edildiği konukevinde kalabilmek için ilgilinin tedavi gördüğü hastaneden tedavi gördüğüne ya da hastasının yattığına dair belge, kalacak kişilerin ve hastanın kimlik fotokopileri, sosyal güvencelerini belirten sağlık karnelerinin fotokopisi gerekiyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.