İşverenler yeni 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası' hakkında bilgilendirildi

15 Aralık 2012 Cumartesi 10:45
İşverenler yeni 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası' hakkında bilgilendirildi






BURSA (CİHAN)- İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Koordinatörü Tacettin Takma, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile ilgili işverenlere getirilen yeni yükümlülükler hakkında bilgi verdi.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (AHSEN) ve İnegöl Sanayici ve İş adamları Derneği (İNSİAD) işbirliği ile Safvet Koleji çok amaçlı salonunda 'Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası' ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerde yeni yasanın bütün işletmelere iş sağlığı ve güvenliğini sağlama mecburiyeti getirdiğini ifade eden Tacettin Takma, işverenlerin ve işçilerin yükümlülükleri olduğunu, dolayısıyla sağlık ve güvenlik ile ilgili uygulama, önlem ve yaptırım gibi konuların artık yasa güvencesi altında olduğunu belirtti. Takma, Bu yeni yasanın en önemli maddelerinden birisi de iş yeri hekimliği, iş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar ile gerekli ekipmanların iş yerinde bulundurulması gibi önemli maddeler bulunmaktadır. şeklinde sözlerini sürdürdü.

Katılımcı işverenlere yeni yasaya en kısa zamanda uyum sağlamaları konusunda tavsiyede bulunan Tacettin Takma, yasaların yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmeyenlere ağır para cezaları geltirdiğini sözlerine ekledi. Program sonunda İNSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Çayır, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Koordinatörü Tacettin Takma´ya teşekkür plaketi verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.