İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen eylemcilerine polis müdahale etti

20 Aralık 2011 Salı 15:41
İzinsiz yürüyüş yapmak isteyen eylemcilerine polis müdahale etti






Edirne'de izinsiz yürüyüş yapmak isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Babası tarafından eylemcilerin arasından alınan kız öğrenci, bugünkü eyleme de katıldı.Malatya Kürecik'te kurulması planlanan NATO Füze Savunma Sistemi'ni protesto etmek amacıyla 16 Aralık tarihinden bu yana açlık grevi yapacağı çadırı kurmak isteyen Edirne Gençlik Derneği üyelerine polis izin vermedi. Kendilerini Dev-Genç olarak tanıtan öğrenciler şehrin farklı noktalarında yaklaşık 9 kez çadır kurma girişiminde bulundu.Ancak her birisinde polisin müdahalesiyle gözaltına alınan eylemciler gözaltına alındı.Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.Serbest kalan öğrenciler yeniden İlhan Koman Parkı, Atatürk Anıtı ve Tahmis Meydanı'nda çadır kurmak istedi.Sloganlar eşliğinde çadırlarını kuran eylemcileri her seferinde polis dağıttı.Eylemin son günü olan 5. günde yine sahneye çıkan öğrenciler Saraçlar ve Çilingirler caddelerinde esnafa ve vatandaşa bildiri dağıtmaya başladı. Ardından ara sokakta toplanan eylemciler Saraçlara doğru yürüyüşe geçti. PTT önünde basın açıklaması yapan eylemci gençler yeniden İlhan Koman Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.
Edirne Gençlik Derneği üyelerine CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi Arif Kuday da eylemcilere destek verdi.Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu'nun yürüyüşe izin verilemeyeceğini ve eylemin sonlandırılması konusunda eylemcileri ikna etmeye çalıştı.CHP Belediye Meclis üyesi Arif Kuday da yürüyüşün yapılması için Emniyet Müdür Yardımcısı Holoğlu ile konuştu.Eylemcilerin yürüyüş ısrarı üzerine devreye giren polis ekipleri gruba müdahalede bulundu. Grup üyelerinin tek tek gözaltına alınması sırasında eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Grup üyeleri daha sonra ekipler tarafından polis araçlarına bindirilerek emniyete götürüldü.Öte yandan eylemin ikinci gününde babası tarafından grubun içinden alınan G.Y. isimli kız öğrenci, bugünkü eyleme katılarak yeniden protestocu arkadaşlarına destek verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.