Kaç imza atıldı; Adaylar için imza sayısında son durum

Vatandaşın verdiği imza desteği ile Cumhurbaşkanlığı yarışına katılan 4 liderden ikisi eşiği geçti. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in 6 bin imzaya ihtiyacı var.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 01:27
Kaç imza atıldı; Adaylar için imza sayısında son durum






Kaç imza atıldı; Adaylar için imza sayısında son durum


Türkiye 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. İmza ile Cumhurbaşkanı adayı olan liderlerin aldığı destek belli oldu.

Erken Seçim 2018, Seçimlere katılmaya hak kazanan adaylar belli oluyor. Perinçek'in aday olabilmesi için 6 bin imzaya ihtiyacı var. 24 Haziran 2018'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi gerçekleşecek. 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve Adalet Partisi lideri Vecdet Öz'ün başvurusu YSK' tarafından kabul edildi.

4 aday için 4 Mayıs 2018 itibarı ile imza verme işlemi başladı. İmza verme işleminde 5'inci güne girilirken Akşener ve Karamollaoğlu yeterli imza sayısının üzerinde imza toplamayı başardı.

Perinçek ve Vecdet Öz ise henüz yeterli imza sayısına ulaşabilmiş değil. Özellikle Öz'ün imza sayısı şu an itibarı ile 100 binin çok altında. 

100 bin imzada şu an itibarı ile adayların toplayabildikleri imza sayısı şöyle:

Meral Akşener: 246 bin 659

Temel Karamollaoğlu: 160 bin 657

Doğu Perinçek: 93 bin 857

Vecdet Öz: 2 bin 505

Son Güncelleme: 09.05.2018 05:39
Anahtar Kelimeler:
Erken Seçim 2018
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.