Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar, ve hukuk adamı Kadir Mısıroğlu 86 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 00:16
Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti






Kadir Mısıroğlu vefat etti

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun vefat ettiği bildirildi. Yakın Türk tarihine getirdiği farklı yorumlarla sık sık tartışılan Kadir Mısırlıoğlu bir süredir tedavi görüyordu..


Cumhuriyet'in ilanı başta olmak üzere, Milli Meclis'in ilanı, çok sayıda yasa, Lozan Anlaşması, Tek Parti dönemi gibi yakın tarihte önemli konu ve olaya karşı çıkması ile bilinen Mısıroğlu Atatürk düşmanlığı ile büyük tepki çekti. 'Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet kaldırılırdı, ne şeriat yıkılırdı, ne medreseler lağvedilir ne hocalar asılırdı" sözleri hafızalarda derin iz bıraktı. 

Cumhuriyet'in kurucu değerleri ve yakınlarına yönelik hakaret dolu sözleri, iftiraya varan yazı ve konuşmaları Türk tarihçileri tarafından ciddiye alınmamasına rağmen, vatandaşlar arasında sert tepkilere neden oldu. 

Kadir Mısıroğlu, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yüzünden defalarca yargılanarak değişik cezalara çarptırıldı. Coğunluğu Demokrat Parti'nin iktidarı sırasında İstanbul'da yıkılan camiler konusunu ilk kez gündeme getiren isim olarak biliniyor. 

Kadir Mısıroğlu Acıbadem Altunizade Hastanesinde bir aydır tedavi görüyordu.


Tek partili dönemin uyguladığı baskıcı politikalara bayrak açan Mısırlıoğlu geride çok sayıda kitabı ve tartışmalı fikirlerini yaşatan vakıfları bulunuyor
Yakın tarihe getirdiği farklı yorumlarla kamuoyunda tartışma konusu olan Kadir Mısıroğlu 86 yaşında hayatını kaybetti. 

Son Güncelleme: 06.05.2019 12:01
Anahtar Kelimeler:
Kadir Mısıroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.