Kakava Şenlikleri'nin UNESCO yolculuğu başlıyor

29 Kasım 2012 Perşembe 17:33
Kakava Şenlikleri'nin UNESCO yolculuğu başlıyor






EDİRNE (CİHAN)- Edirne'nin en renkli etkinliklerinden biri olan Kakava Şenlikleri'nin UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlatıldı.

Mimar Sinan'ın 'Ustalık' eseri Selimiye Camii ve Külliyesi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri somut ve soyut dünya mirası listesine alınan Edirne'de yeni bir heyecan daha yaşanıyor. Her yıl baharın gelişini karşılamak amacıyla 5-6 Mayıs tarihleri arasında Roman vatandaşlar arasında kutlanan şenlikler, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Her yıl medyada önemli yer tutan şenliklerin dünyaya tanıtılması için Edirne Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kakava Şenlikleri için UNESCO'ya başvuru yapılacak.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kakava Şenlikleri'nin kabul edilmesi durumunda Edirne'nin 3 sunumla Dünya Mirası Listesi'nde yer alacağını söyledi. 3 eserin listede yer almasının bir ülke ve şehir için ayrıcalıklı özellik olacağını anlatan Sedefçi, bunun da turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.