Kamerun´da EGESADER´e bakan desteği

11 Aralık 2012 Salı 16:13
Kamerun´da EGESADER´e bakan desteği






İZMİR (CİHAN)- Kamerun´da görev yapan Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)´na bağlı Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) üyesi Türk doktorlarını, Kamerun Sağlık Bakanı Andre Mama Fouda, çalıştıkları hastanelerde ziyaret etti. Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Fouda, bu tür programların kendileri için çok verimli olduğunu kaydetti. İki ülke meslektaşları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından bu çalışma programının çok değerli olduğunu söyleyen Fouda, EGESADER'e teşekkürlerini iletti.

Ziyaret çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükelçi Doğan da Türkiye adına gelen ekiple gurur duyduğunu, ülkenin tanıtımı açısından ve birikimlerin paylaşımı yönünden çok önemsediğini söyledi. Doğan, Bakan Fouda'nın bu çalışmalarda Türk ekibine verdiği destekten dolayı Türkiye adına teşekkür etti.

Bir hafta önce Kamerun'a giden 18 gönüllü doktor, 15 günde üç şehirde sağlık hizmeti vermeye başladı. Yanlarında ilaç götüren ekip, 5 bin hastaya sağlık hizmeti vermeyi planlıyor. Uzun vadede bu ülkeye sağlık altyapısı ve acil sağlık birimlerinin kurulması, tibbi uzmanlık eğitimi verilmesi üzerinde çalışma yapılıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.