Kamu'da FETÖ'cü yapılanmaya ağır darbe: 60 bin kişi açığa alındı

Öğretmen ve memur atamaları öncesi Türkiye'yi 'Soru hırsızlığı çetesi' kavramıyla tanıştıran Fetöcü yapılanmanın beli kırılıyor. Kamuya soru çalarak giren, cemaat evlerinde çözülmüş testlerle ataması yapılan memurların sayısı çığ gibi büyüyor.

21 Temmuz 2016 Perşembe 10:43
Kamu'da FETÖ'cü yapılanmaya ağır darbe: 60 bin kişi açığa alındı






Kamu'da FETÖ'cü yapılanmaya ağır darbe: 60 bin kişi açığa alındı

Son Dakika haberleri; Türkiye'yi kaosun eşiğine sürükleyen Fethullah Gülen terör örgütünün darbe girişiminin tamamen bastırılmasının ardından operasyonlar 4. gününe girdi. Hükümeti ve anayasal kurumları işleyemez hale getiren FETÖ'cü yapılanmaya yönelik görevden almalar çığ gibi büyüyor.

KPSS sorularını çalarak onlarca gencin canına kıymasına neden olan, yüzbinlerce memur adayının geleceğiyle oynayarak memur olarak atanan cemaatçi artıkları devlet kadrolarından ayıklanıyor.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre sadece 2009 - 2012 yılları arasında cemaatçi yapılanmanın en az 75 bin kişiyi kamu kuruluşlarına soru hırsızlığı ve torpille soktuğunu belirtiyor.

FETÖ'cü yapılanmanın kamu kurumlarında atama ve terfilerde deneyim ve liyakat kavramını yerle bir ettiğini belirten aynı çevreler 'Son yıllardaki laçkalığın, kamu çalışanları arasındaki huzursuzluğun nedeni de bunların pervasızca ve hızla yükselmeleri oldu. FETÖ'cü bürokratlar hızla yükselirken, liyakat sahibi memurlar bunlar tarafından sindirilerek pasifize edildi' değerlendirmesinde bulundu.

TAMAMI AYIKLANACAK

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası aralarında Başbakanlık, TBMM ve bakanlıkların da bulunduğu pek çok kamu kurum ve kuruluşunda görevden alma ve uzaklaştırma işlemi dün de devam etti. Kamuda görevden uzaklaştırılanların sayısı 60 bine yaklaştı

HANGİ KURUMDA KAÇ FETÖ'CÜ ATILDI

Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ ile ilişkisi olanlara yönelik görevden almalar sürüyor. Önceki gün 28 bin olan görevden alınanların sayısı dün 60 bine yaklaştı. İşte kurum kurum görevden alınanların sayısı:

BAŞBAKANLIK: Çankaya’daki Başbakanlık ek binada görevli 257 personel görevden uzaklaştırıldı ve kimlikleri alındı. Görevden uzaklaştırılan personelden 230’unun raportör, 19’unun uzman, 6’sının müşavir, 2’sinin hukuk müşaviri olduğu belirtildi.

TBMM: TBMM’de Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci’nin de aralarında olduğu 30 üst düzey bürokrat görevden alındı.

MEB: En fazla görevden almanın gerçekleştirildiği bakanlıklar arasında Milli Eğitim Bakanlığı yer aldı. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personelinin açığa alınmasının ardından, FETÖ ile irtibatlı özel öğretim kurumlarında görev yapan 21 bin personelin de çalışma ruhsatlarının iptal edilmesine ilişkin süreç başlatıldı. Dün ise 6 bin 538 personelin daha görevden alındığı açıklandı. Aktif Eğitim Sendikası’na bağlı olarak 81 ilde şube başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapan öğretmenler görevden alındı.

YÖK: Üniversitelerde de görevden alma işlemleri başlatıldı. YÖK, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/ PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos’a kadar başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi. YÖK, istifasını istediği bin 577 dekanın istifasına ilişkin rektörlük tekliflerini de kabul etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: Merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında Sahil Güvenlik Komutanı’nın da bulunduğu 18 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI: Toplam 2 bin 345 personel görevden alındı.

MİLLİ SAVUNMA: Milli Savunma Bakanlığı’nda biri müsteşar yardımcısı, 3’ü daire başkanı, bir tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 1 tuğamiral görevden uzaklaştırıldı. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Milli Savunma Bakanlığı karargâhında görevli hâkimlerden 5’i kurmay albay, 9’u üye olmak üzere toplam 21 askeri hâkim de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözetim altına alındı. Milli Savunma Bakanlığı’nca askeri yargıda görevli tüm askeri hâkimler hakkında FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 262 askeri hâkim ve savcı görevden uzaklaştırıldı.

BAKANLIKLAR: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda 393, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 245, Kalkınma Bakanlığı’nda 16, Maliye Bakanlığı’nda bin 500, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda 300, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda 176, Sağlık Bakanlığı’nda 2 personel görevden uzaklaştırıldı.

DİYANET: Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 492 personel görevden alındı.
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.