Kar yağışı sokak hayvanlarını da etkiledi

13 Aralık 2012 Perşembe 09:20
Kar yağışı sokak hayvanlarını da etkiledi






BİTLİS (CİHAN)- Kar yağışı sokak hayvanlarını da etkiledi. Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve soğuklar barınaktaki 120 köpeği de olumsuz etkiledi, köpeklerin daha sıcak kulübelere, battaniye ve mamaya ihtiyaçlarının olduğu açıklandı. İsteyenlerin her türlü bakımı yapılmış bu hayvanlardan ücretsiz olarak alabilecekleri ifade edildi.

Bitlis'te özellikle son 10 gündür belirli aralıklarla yağan yoğun kar yağışı insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiledi. Bitlis Belediyesi tarafından oluşturulan ve Bir Damla Yaşam Derneği tarafından yürütülen Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde barınan 120 köpek, soğuklar nedeniyle korunma sorunu yaşamaya başladı.

Köpeklerin daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele veren Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Damla Şahin, barınaktaki köpeklerin battaniye, sıcak kulübe ve mama ihtiyaçlarının giderilmesi için internet üzerinden sosyal medya ağlarından çeşitli duyurular yaptıklarını söyledi. Bitlis´te kış şartlarının çok zor ve yoğun geçtiğinin altını çizen dernek üyesi Damla Şahin, Bu yüzden yemek sıkıntısı baş göstermeye başladı. Sıcak kulübelere ve battaniyeye acil ihtiyacımız var. Burada yaralı hayvanlar bulunuyor. Sosyal paylaşım ağlarında konu ile ilgili gerekli duyurularımızı yaptık. Bize başvuranlar oldu. Ancak bunlar yetersiz kalıyor. Daha fazla desteğe ihtiyacımız var. dedi.

Damla Şahin, barınakta rehabilite edilmiş ve aşıları yapılmış köpeklerin ücretsiz alınabileceğini belirterek, Aşıları tamamlanmış, kısırlaştırılmış, sahiplendirilmeye hazır hale getirilmiş köpeklerimiz var. Bölgemizde sahiplendirme sıkıntısı var. Gidip batı illerinden köpek alıp gelen vatandaşlarımız var. Ancak biz burada her türlü bakımı yapılmış köpeklerimiz ücretsiz olarak, sadece kimlik fotokopilerini alarak teslim ediyoruz. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.