Karkamış boşaltıldı, vatandaşlar diken üstünde

Suriye'den Türkiye'ye yönelik terörist saldırıların ardından ilk kez bir ilçe tahliye edildi. Bölgede tahliye edilmeyen sınır hattındaki yerleşim birimlerinde önlemler en üst düzeye çıkarıldı.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 00:17
Karkamış boşaltıldı, vatandaşlar diken üstünde






Karkamış boşaltıldı, vatandaşlar diken üstünde


Türkiye Suriye sınırının en hassas bölgesi haline gelen Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde vatandaşların tahliyesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi.

Suriye'den ilçeye yönelik havan topu ve roket saldırısı sonrası dün akşam saatlerinde alınan kararla boşaltılan Karkamış ilçesinde askeri hareketlilik yoğunlaşarak sürüyor.

Sabaha kadar ilçenin sınır hattı boyunca zırhlı birliklerin konuşlandırıldığı dikkat çekiyor.

KARKAMIŞ TAMAMEN BOŞALTILDI

Terör örgütü PKK - PYD'nin bölgeden sızma girişimlerine sık sık sahne olan Kilis Karkamış sınır hattı boyunda DAEŞ'in sürdürdüğü saldırılar önceki gün hız kazanmıştı. Fırtına obüsleriyle son iki gündür yoğun olarak vurulan PKK - PYD ve DAEŞ hedeflerine yönelik operasyonlarda çok namlulu roketler de kullanıldı.
Dün Karkamış Belediyesi'nin anonslarıyla şaşkına dönen vatandaşlar kendi araçları ve kamuya ait otobüslerle saat 22.30'a kadar kenti boşalttı. Sadece güvenlik güçlerinin devriye gezdiği Karkamış sokaklarında sessizlik hakim.  

KİLİS VE ÇEVRESİNDE YOĞUN HAREKETLİLİK VAR

Bu arada Kilis ve çevresinde de askeri hareketlilik göze çarpıyor. Zırhlı birlikler eşliğinde bölgeye sevk edilen komandolar muhtemel bir saldırıya karşı eller tetikte bekliyor. Terör örgütü DAEŞ'in roket ve füze saldırıları sırasında Kilis'te son 5 ay içerisinde 21 kişi can vermişti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.