Kaymakam Yörük: Sason'da çadırda eğitim söz konusu değil

12 Kasım 2012 Pazartesi 17:30
Kaymakam Yörük: Sason'da çadırda eğitim söz konusu değil






BATMAN (CİHAN)- Batman'ın Sason ilçesi Kaymakamı Bahadır Yörük, ilçeye bağlı Kuskuncuk mezrası ile ilgili bazı basın organlarında ve ulusal medyada çıkan 'çadır-okul' başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yörük, Sason'da hiçbir zaman Kuzguncuk veya diğer mezra ve köylerde çadırda eğitim gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


Bahadır Yörük, yaptığı açıklamada, habere konu olan Yücebağ İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun Kuzguncuk mezrasına 10 dakika yürüme mesafesinde, Yücebağ Posta İlköğretim Okulu'nda da 15 dakika yürüme mesafesinde olduğuna dikkat çekti.

Haberde konuşturulan çocukların bir kısmının Yücebağ İMKB YİBO'da okuduğunu belirten Kaymakam Yörük, ilçe merkezi ve bağlı köy ve mezralarda çadırda eğitimin söz konusu olmadığını yineledi.

Mezraya sadece 2,5 ve 3 kilometre mesafelerde 3 okul bulunduğunu kaydeden Yörük, Bu haberde okula gitmediği iddia edilen Kuzguncuk mezrasındaki 12 öğrenci, hemen mezranın 3 kilometre ötesinde bulunan Yücebağ İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun kayıtlı öğrencileri ve bu öğrencilerimiz, taşıma kapsamındadır. Son derece gelişmiş eğitim olanaklarına sahip bu okullarda öğrencilere her türlü eğitim imkânları verilirken gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle öğrencilerin bir eğitim yuvası sıcaklığında eğitim görmeleri sağlanmaktadır. Fedakâr öğretmenler tarafından okullarda oluşturulan ve eğitilen proje ekipleri, flüt koroları, halk oyunları takımları; futbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve diğer spor takımları gerçekleştirdikleri etkinliklerle göz dolduruyor. dedi.

Her gün merkez ve köy okullarını ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiğini kaydeden Yörük, okullarda yaptığı incelemelerde tespit ettiği ihtiyaçların anında karşılandığını vurguladı.

Okul Müdürü Osman Tuncay ise Kuzguncuk öğrencilerimiz ile ilgili basında yer alan bazı olumsuz haberler üzerine gereken bilgi ve belgeleri derhal yetkililere bildirdik. İlçenin eğitim imkânlarına bakıldığında 123 okuldan 98 tanesinde dizüstü bilgisayar, birçok okulda tüm sınıflarda olmak üzere 98 okulda projeksiyon, fotokopi makinesi gibi her türlü teknolojik eğitim araçlarının bulunduğu görülmektedir. 2010 ve 2011 yılları arasında başarıyla yürütülen Okul Gelişim Programı (OGP) kapsamında o zaman mevcut olan 98 okulun tamamında büyük bakım onarım çalışmaları yapılırken okullar son teknoloji ürünü eğitim cihazlarıyla donatılmış. İlçeye gidildiğinde eğitim şantiyeleri ve inşaatları hemen göze çarpıyor. İlçe her yıl 20-30 yeni okulun yanı sıra öğrenci yurtları ve eğitim tesisleri inşa ediliyor. diye konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.