KCK'ya Ergenekon arası

11 Aralık 2012 Salı 17:05
KCK'ya Ergenekon arası






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında savcılık makamının esas hakkındaki mütalaasını 13 Aralık 2012 tarihli duruşmada sunması ihtimali nedeniyle, daha önce planlanan KCK davası duruşmasına bir günlük ara verildi.

Mütalaa nedeniyle duruşmaya yoğun katılım yaşanması beklenirken, Silivri Cezaevi içindeki küçük duruşma salonunun yetersiz kalabileceği ihtimali nedeniyle KCK ve Ergenekon davalarını yürüten mahkeme başkanları, Ergenekon davasının büyük duruşma salonunda yapılması yönünde ortak karar aldı.

Ergenekon davası savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in 13 Aralık 2012 tarihinde görülecek olan duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunması beklenirke,n güvenlik kuvvetleri de alınacak tertibat için şimdiden kolları sıvadı. Jandarma yetkilileri, terör örgütü KCK davası duruşmalarının da devam etmesi durumunda Ergenekon davasının Silivri Cezaevi içindeki küçük duruşma salonunda mı yoksa cezaevi girişindeki büyük duruşma salonunda mı yapılacağı konusuna netlik kazandırmaya çalıştı.

Mütalaanın açıklanma ihtimali nedeniyle davaya çok sayıda izleyici, siyasetçi, hukukçu ve basın mensubu katılabileceğini de değerlendiren jandarma yetkilileri, Ergenekon davasının büyük duruşma salonunda yapılmasının, alınacak güvenlik tedbirleri açısından da çok önemli olduğunu dile getirdiler.

Jandarma yetkililerinin KCK ve Ergenekon davalarını yürüten mahkeme başkanları ile bu konuda görüşmeler yaptı. Bu görüşmenin ardından terör örgütü KCK davasını yürüten mahkemenin Başkanı Ali Alçık, bu konuyla ilgili bir ara karar vererek 13 Aralık Perşembe günü Ergenekon duruşması olması nedeniyle KCK duruşması yapılmayacağını, kendi duruşmalarına bugüne mahsu ara vereceklerini açıkladı.

Başkan Alçık'ın bu kararının ardından Ergenekon davasmının cezaevi girişindeki büyük duruşma salonunda yapılması netleşti. Buna göre duruşma salonundaki izleyici, avukat ve basın mensupları için ayrılan sandalye sayısı kadar katılıma izin verilmesi planlandı. Gelmesi beklenen belki binleri bulacak diğer izleyiciler ise bina kapasitenin üzerinde olması nedeniyle duruşma salonuna alınamayacak.

Duruşmaya gelen ve müdafi olmayan avukatlar ile milletvekilleri için izleyici bölümünde yer ayrılacak. 347 kişi kapasitesi olan izleyici bölümünde avukatlar ve milletvekilleri haricinde geriye kalan yerlere de sanık yakınları ile izleyiciler alınacak.

Bu arada terör örgütü KCK davasında tutuklu sanık Gönül Erdem´in, nezarethanede tansiyon düşmesi sonucu sağ kolunun kırıldığı, boynunun incindii ve Silivri Devlet Hastanesi´ne kaldırıldığı öğrenildi. Terövr örgütü KCK davasında 791'inci sayfadan itibaren iddianameyi okumaya başlayan TRT spikerleri, 925'inci sayfayı okudukları sırada Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmayı 14 Aralık 2012 tarihine ertelediklerini açıkladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.