Kedi asan kıza ağır ceza; Liseli kızı Bakanlık affetmedi

Liseli kızın sevgilisine 'Seni de böyle asmim sevgilim' mesajının bedeli ağır oldu. Söz konusu mesajı evlerinin terasındaki çamaşır ipine astığı kedi fotoğrafının altına koyan ve bunu sosyal medyada paylaşan liseli K.İ.'ye bakanlık 600 TL para cezası verdi

11 Aralık 2015 Cuma 12:42
Kedi asan kıza ağır ceza; Liseli kızı Bakanlık affetmedi






Kedi asan kıza ağır ceza; Liseli kızı Bakanlık affetmedi
 
Sevgilisine evinin terasındaki çamaşır iplerine astığı kedi ile mesaj veren liseli kıza 600 TL para cezası kesildi. Sevgilisine 'Sevgilim seni de böyle asmim' diyerek not düşerek Facebook'da çamaşır ipine asılmış kedi fotoğrafı paylaşan K.İ.'ye hayvanseverlerin tepkisi sert oldu.

TERASTA ÇAMAŞIR İPİNE KEDİ ASAN KIZ!

İzmir’in Çiğli ilçesinde kediyi çamaşır ipi ile asıp yanında fotoğraf çektiren, fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşıp altına da "Dikkat et sevdiğim seni de böyle asmim)’ notunu paylaşan liseli kız öğrenciye 600 lira para cezası kesildi.

UTANMADAN BÖYLE POZ VERMİŞTİ

Olay, geçen Ekim ayında meydana geldi. Çiğli ilçesinde yaşayan lise öğrencisi K.İ. (15) isimli kız öğrenci, iddiaya göre evlerinin çatı katında çamaşır ipi ile kediyi astı. Öldürdüğü kedinin yanına geçen K.İ. daha sonra poz vererek fotoğraf çektirdi. Lise öğrencisi kız, çektirdiği fotoğrafı bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yüklerken fotoğrafın altına ise ’’Dikkat et sevdiğim seni de böyle asmim)’ ifadelerini yazdı. Bu paylaşım kısa sürede 88 kişi tarafından beğenilirken fotoğrafı gören hayvanseverler ayaklandı. Olayla ilgili araştırma başlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çiğli Kaymakamlığı, kediyi asan ve sosyal paylaşım sitesinde paylaşan K.İ. isimli kıza, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre 600 lira idari para cezası kesti.

Öte yandan, Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayri Ersoy, Karşıyaka Adliyesinde savcılığa dilekçe vererek ’hayvana eziyet’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.
Son Güncelleme: 11.12.2015 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.