Kıratlı, Niğde´de kalan mültecilerin sıkıntıları hakkında bilgi verdi

11 Aralık 2012 Salı 14:24
Kıratlı, Niğde´de kalan mültecilerin sıkıntıları hakkında bilgi verdi






NİĞDE (CİHAN)- Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Niğde Temsilcisi Hasan Kıratlı, Niğde´de kalan mültecilerin sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

Kıratlı, Biz Birleşmiş Milletler uygulama ortağıyız, 13 ilde temsilciliğimiz var. Niğde temsilcisi olarak psikososyal destek veriyoruz ilimizdeki mültecilere. İlimizde bildiğiniz gibi İran ağırlıklı ama bunların dışında Suriye, Somali, Afganistan, Irak, Senegal uyruklu mültecilerimiz bulunuyor. Sayı itibariyle son emniyete kayıtlı 690 resmi sayı olarak mültecimiz Niğde'de ikamet ediyor. Mültecilerimizin burada hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma, Valilik, Yabancı Şube ile çalışıyoruz. Maddi yardım olarak mültecilerimize Sosyal Yardımlaşma'dan destek alarak mültecilerimizin hayatlarını ilimizde kolaylaştırıyoruz. dedi.

Niğde'ye gelen mültecilerin 3 yıl süre ile kalmak zorunda olduklarını ve 3 yılı tamamladıktan sonra dosyasında bulunan ülkeye gittiklerini belirten Kıratlı, Örneğin Amerika´ya giden bir mültecimiz orada 5 yıl kaldıktan sonra vatandaş olabiliyor. Bu nedenle onların ki uzun bir süreç, bu süreçte sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Tabi ki mültecilerimizin Niğde ilini katkıları büyük burada sonuçta maddi bir kazanç sağlıyorlar ama Niğde ili küçük olması nedeniyle ülkesini terk eden mülteciler burada büyük sıkıntılar içerisinde. Dinleri nedeniyle tutucu bir memlekette yaşamak onlara zor geliyor. Biz onlara bu konuda destek olamaya çalışıyoruz. Onların sıkıntılarını dertlerini dinleyip yardımcı oluyoruz. Mültecilerin dinlerinin farklı olması nedeniyle dikkat çekmemelerini fazla göz önünde durmamalarını istiyoruz. Biz de burada Niğde halkımıza onlara bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyoruz. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.