Koç Üniversitesi 18'inci mezunlarını verdi

24 Haziran 2012 Pazar 13:29
Koç Üniversitesi 18'inci mezunlarını verdi






Rahmi Koç, törende yaptığı konuşmada öğrencilere öğütler vererek, "Dünya lider sıkıntısı çekiyor. Fırsatları kaçırmayın" dedi.  
  Koç Üniversitesi'nde 2011-2012 akademik eğitim dönemini başarıyla tamamlayan lisans ve lisansüstü mezunu 950 öğrenci, Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen "18'inci Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni"yle diplomalarını aldı.  
  Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi M. Koç, eski Yunanistan Dış İlişkiler Bakanı ve eski Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Nikos Mathioudakis ve Katerina Varvarigou, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile dünyanın önde gelen akademisyen ve işadamlarından oluşan Koç Üniversitesi Mütevelli ve Danışma Kurulu üyeleri katıldı.  
  Mezuniyet töreninde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, mezun olan 950 öğrenciyle birlikte mezun öğrenci sayısının 8 bin 350'ye ulaştığını belirterek, üniversiteye sahip çıkacak güçlü bir mezun topluluğunun oluştuğunu vurguladı. Koç Üniversitesi'nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Koç, "Koç Üniversitesi'ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurduk. Eğitim hastanesinin ardından çocuk hastanesi de gelecek" dedi.  
  Öğretim üyelerinin birçok ödüle layık görüldüğünü söyleyen Rahmi M. Koç, Eylül 2011'de ilk 2 binden aldıkları ikinci grup tıp öğrencilerinden dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Rahmi M. Koç, sözlerine şöyle devam etti:  
  "Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Enstitümüzde tıp yüksek lisans çalışmaları başladı. Bu şekilde memleketimize kaliteli, kalifiye, araştırmaya yatkın doktor ve uzman yetiştirmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca, 22 Mayıs 2012 Salı günü, Tıp Fakültesi Eğitim Hastanemizin temellerini attık. 2014'te işletmeye açılacak hastanemiz, 250 yataklı ve 10 ameliyathaneli olup, en modern cihazlarla donatılacak ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz stajlarını bu hastanede yapacak. Projenin ikinci faslı, Hemşirelik Okulu ve öğretim üyesi lojmanları olacaktır. Uzun vadede de bir çocuk hastanesi kurmayı planlıyoruz."  
  
  "DÜNYA LİDER SIKINTISI ÇIKİYOR. FIRSATLARI KAÇIRMAYIN"  
  Gençlere seslenen Rahmi M. Koç, güncel konuların altını çizerek, "Büyümenin motorunu üstlenen ülkelerde yavaşlama belirtileri başlamıştır. Avrupa, bilhassa Euro Bölgesi, kendi kendine açtığı yaraları sarmaya çalışmaktadır. Dünya lider sıkıntısı çekmektedir. 70 yıldan beri, ilk defa bir ülke, yahut da güçlerin birleştiği bir grup dünya liderliğine soyunacak durumda değildir. İşsizlik, başını alıp gitmiştir. Amerika, paralize edilmiş bir iç politika ve bozuk bir bilanço ile bocalamaktadır. Bir jenerasyon önce serbest piyasa ekonomisinin itici gücü olan Amerika, Avrupa ve Japonya, bugün ayakta durma sıkıntısı çekmektedirler" dedi.  
  Gençler ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğunu belirten Rahmi M. Koç, "Örneğin, herhangi biriniz, milyonda bir olan bir beceriye sahipseniz Çin'de sizin gibi, 1 milyon 200 bin kişi var. Dolayısı ile dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır" dedi.  
  Eski Yunanistan Dış İlişkiler Bakanı ve eski Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis ise, Yunanistan'ın en büyük komşusunda bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek başladığı konuşmasını, "Dışişleri Bakanı olarak hizmet verdiğim süre içinde Türkiye'deki iş ortaklarımla ikili ilişkilerimizi geliştirmek ve başkentlerimiz arasındaki iş birliği bağlarını kuvvetlendirmek için yakinen çalışma imkanı buldum" ifadeleriyle sürdürdü.  
  Bakoyannis, genç mezunlara önerilerde bulunarak, "Kendinize güvenin, çok çalışın, sağduyunuzu kullanın ve asla ama asla kısa süreli kazançlar için ideallerinizden vazgeçmeyin" dedi. Dünya ekonomisinin bugün her zamankinden daha açık olduğunu söyleyen Bokayannis, "Bilgi, ilim ve beceriler insandan insana, ülkeden ülkeye, kıtadan kıtaya bir tuşla aktarılabilmektedir. Geçmiş yıllarda, küresel gelişime katkı sağlayan güçlü ve dinamik milli ekonomilerin ortaya çıkmasına neden olan büyük değişimlere tanık olduk. Türkiye de dışa dönük ve her seviyede imkanlar oluşturan böyle bir ekonomidir" dedi.  
    
  "EDİNDİĞİNİZ TEMELLE HEVES VE HEYECANINIZI BİRLEŞTİRİRSENİZ, EN YÜKSEK BASAMAKLARA ULAŞIRSINIZ"  
  Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, üniversiteden mezun olmanın hem bir başlangıcın hem de bir bitişin simgesi olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Umran İnan, 30 sene sonrasında çocuklarıyla Koç Üniversitesi'ne gelerek aynı heyecanları tekrar yaşayacaklarını belirttiği öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Yeni mezunlara, Koç Üniversitesi'nde edindikleri temelle heves ve heyecanları birleştirdiklerinde en yüksek basamaklara ulaşacaklarını söyleyen İnan, onları hep takip edeceklerini ve başarıları ile gurur duyacaklarını söyledi.  
  2011-2012 akademik eğitim dönemini birincilikle bitiren Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliğinde çift ana dal yapan Deniz Uzun ise, "Koç Üniversitesi'nde yaptığım en zor şeyi sorsalar; ne bir proje ne bir sınav ne de derslerle ilgili başka bir şey gelir aklıma. Bugün burada hem 4 senelik üniversite hayatımı 2 dakikaya sıkıştırmak hem de bugün mezun olan arkadaşlarım adına konuşmak, büyük ihtimalle benim için en zor şey olacak" dedi.  
  Eğitim süresi boyunca edindiği dostluklar ve ailesinden gördüğü destek nedeniyle teşekkürlerini sunan Deniz Uzun, "Steve Jobs, ki bence üniversite hayatımıza en çok dokunuş yapabilen insan da kendisidir, meşhur mezuniyet konuşmasını, 'Aç kalın, budala kalın' diye bitiriyordu. Siz nasıl kalırsanız kalın, dostum kalın" diye konuştu.  
  Tören, diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.