Konya Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

23 Ağustos 2011 Salı 16:52
Konya Başbakan Erdoğan'ı bekliyor






Konya, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını açmak için gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor. Tren Gar'ında yapılacak program öncesi istasyon bölgesi baştan sona süslendi. Başbakan Erdoğan, açılış öncesi vatandaşlarla açık havada iftar yapacak. İftara 10 bin kişinin katılması planlanıyor.
Yapımı tamamlanan Ankara- Konya YHT hattını açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile bu akşam gerçekleşecek. İftarını Konya'da açacak olan Erdoğan daha sonra YHT hattını hizmete sokacak. Yüksek Hızlı Tren ile gelecek olan başbakanın gelişi öncesi şehirde büyük bir hazırlık başladı. Törenin ve iftar programının yapılacağı istasyon alanına 10 bin kişinin katılacağı iftar sofraları kuruldu.
İftarın ardından YHT Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile hizmete girecek.
Öte yandan saat 21.30'da başlayacak olan YHT kupa törenini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da izlemesi bekleniyor.

KONYA-ANKARA ARASI MESAFE YARI YARIYA KISALACAK
Yaklaşık 3.5 saat olan Ankara-Konya seyahat süresi 1,5 saate düşecek. YHT hattına yapılacak yeni setlerin devreye girmesiyle bu sürenin 1 saat 15 dakikaya inmesi bekleniyor. Ankara ve Konya'dan 07.00, 11.30, 15.30 ve 18.30 saatlerinde seferler gerçekleştirilecek YHT'nin 356'sı ekonomi, 55'i business olmak üzere 411 yolcu kapasiteli bulunuyor.
Yüksek Hızlı Trenleri kullanacak yolcular ekonomik sınıf için 25 TL, business için ise 35 TL ödeyecek. Devlet Demiryolları, hattın hizmete girmesi nedeniyle ilk 15 gün bilet fiyatlarını 10 TL olarak uygulayacak. 24 Ağustos Çarşamba günü saat 07.00'den itibaren seferler başlayacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.