KPSS soru hırsızları kendilerini düşük notla savundu

Türkiye'yi sarsan KPSS 2010 kopya skandalına adı karışan sanıklar ilk kez çıktıkları mahkemede kendilerini savunursken psikolojilerinin çöktüğünden yakındı. Oysa yüzbinlerce gencin geleceğini çalan soru hırsızları kayıtlara giren 30'a yakın intihardan hiç söz etmediler bile

22 Mart 2016 Salı 23:40
KPSS soru hırsızları kendilerini düşük notla savundu






KPSS soru hırsızları kendilerini düşük notla savundu

Yüzbinlerce gencin geleceğiyle oynayan 2010 KPSS skandalına adı karış soru hırsızları ilk kez çıktıkları hakim karşısında kendilerini yenilenen ikinci sınavda aldıkları düşük notla savunmaya çalıştı. Toplu kopya çekerek yüzbinlerce memur ve öğretmen adayının atanmasını engelleyen, bu yüzden onlarca gencin intihar etmesine neden olan kopyacı soru hırsızları için STK'ların davaya neden müdahil olmadığı bilinmiyor.

2010 KPSS kopya ve soru hırsızlığı davasında sanıklar savunma yaparken verdikleri ifade ile adeta açığa düştü.. Çalıntı sorularla yüksek not alan sanıklar yenilenen sınavda düşük not aldıklarını kabul ettiler.

230 SANIK YARGI ÖNÜNDE

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davada tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.


PSİKOLOJİLERİ ÇÖKMÜŞ

Duruşmada savunma  yapan sanık Burak Deniz Bektaş,iptal edilen sınavdan 96 puan aldığını belirterek “İkinci imtihanda 87 puan aldım dedi. Sanık Eyüp Kartal da ilk sınavda iyi sonuç alarak başarılı olduğunu ancak psikolojisinin çökmesiyle ertelenen sınavda başarısının düştüğünü söyledi. Ömer Mıstıkoğlu da iptal edilen sınavda 97 puan aldığını bir sonraki sınavda başarılı olamadığını söyledi. Sanıklardan Metin Uzunoğlu da 2010'daki imtihanda  95 puan aldığını yenilenen sınava ise giremediğini söyledi.

Sanıkların organik bağı

54'ü tutuklu 230 sanıklı davanın iddianamesinde, yüksek net yapan 3 bin 227 adaydan bin 970'i arasında telefon irtibatı, bin 148'i arasında akrabalık bağı bulunduğu, 896'sının karı - koca olduğu, 2 bin 690'ının da aynı kurum ya da firmada çalıştığı dikkat çekiyor.


Son Güncelleme: 23.03.2016 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.