Kürkçüler Cezaevi önünde açlık grevine destek eylemi

18 Ekim 2012 Perşembe 15:41
Kürkçüler Cezaevi önünde açlık grevine destek eylemi






ADANA (CİHAN)- Adana'da bir grup, Kürkçüler Cezaevi önünde terör örgütü PKK ve PJAK'lı tutukluların Öcalan'a özgürlük talebiyle başlattıkları açlık grevine destek vermek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Derneği (TU-HA-DER) Şube Başkanı Saniye Seçkin, Halkların Demokratik Kongresi, Barış ve Demokrasi Partisi ile İnsan Hakları Derneği üyelerinin de destek verdiği cezaevi önündeki eylemde, terör örgütü PKK ve PJAK'lı tutukluların 36 gündür tüm cezaevlerinde Öcalan'a özgürlük ve ana dil üzerindeki yasakların kaldırılması amacıyla açlık grevi yaptıklarını söyledi. Kürt sorunun barışçıl siyasi çözümden yana olan tüm kesimlerin bu sese kulak vermesi gerektiğine dikkat çeken Seçkin, Savaş çığırtkanlığı yapanlara, Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatıp savaşı derinleştirenlere, Kürt halkına zulümden başka bir şeyi reva görmeyenlere verilecek en iyi yanıt bu sese ses katmaktadır. Duyarsız kalmamaktır. dedi.

Sorunun çözülmesi için adım atması gereken hükümetin tam tersi bir tutum alarak tecridi derinleştirmede ısrar ettiğini kaydeden Seçkin, şöyle devam etti: Bu sorunun çözümü için bedenini açlığa yatıran tutukluları da hücrelere atarak ölüm süreçlerini hızlandırmaya çalışıyor. Biz tutuklu aileleri olarak tutukluların talelerinin haklı, meşru görüyor ve destekliyoruz. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.