Kuzu: AK Parti, CHP ve MHP ortak noktada buluşabilir

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Kuzu: AK Parti, CHP ve MHP ortak noktada buluşabilir






ANKARA (CİHAN)- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yerel seçimlerin erkene alınmasına sadece BDP'nin karşı olduğuna vurgu yaparak, diğer üç partinin ortak noktada buluşabileceğini kaydetti.

Meclis'te basın mensuplarının yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili sorularını cevaplayan Kuzu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Anayasa değişikliğini iade etmesinin ve gerekçesinin doğru bir tavır olduğunu ifade etti. Kuzu, ülkeyi durup dururken bir masrafa sokmanın anlamı olmadığını belirti. Seçimlere iki ay önceden hazırlandığını da hatırlatan Kuzu, Siz bunu Mart 29'u gibi görmeyin, onu 15 Ocak gibi görün. Başlangıcı o bu işin. Mart ayı görünürde bahar ayı ama çoğu kez kış olarak geçiyor. Halbuki Ekim'e alındığı zaman bunun önünde Eylül, Ağustos var. dedi.

Verilecek karar sonrasında onu komisyonda görüşeceklerini aktaran Kuzu, Kasım ayı içinde de olabilir, bilemiyorum. Tarih konusunda herhangi bir şey görüşmedik. Alınmazsa alınmamış olur ne yapalım neticede. Ama gerekçemiz ortada. diye konuştu. Seçimlerin erken tarihe alınmasına BDP'nin karşı çıktığını belirten Kuzu, ancak diğer üç partinin ortak noktada buluşabileceğini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.