Lekesiz: Türkiye dünyada en çok ziyaret edilen 7'nci ülke

06 Aralık 2012 Perşembe 16:06
Lekesiz: Türkiye dünyada en çok ziyaret edilen 7'nci ülke






HATAY (CİHAN)- Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Türkiye´nin mükemmel bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. Lekesiz, En çok ziyaret edilen ülkeler sıralamasında 7. turizm sektöründe en çok geliri olan 9. ülke durumundayız. dedi.
Hatay Valiliği ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan `Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nın Erzin'de yapılan tanıtım toplantısına katılım yoğun oldu. Belediye düğün salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Lekesiz, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Türkiye'nin her yıl yüzlerce turiste ev sahipliği yaptığına değinen Vali Lekesiz, Türkiye´nin en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 7. sırada yer aldığına dikkat çekti. Her yıl yüzlerce yabancının Türkiye'ye geldiğini belirten Vali Lekesiz, '' Dünya'nın farklı bölgelerinden çok sayıda insan farklı ülkeleri geziyor. Yeni yerler tanınıyor, kültürler öğreniliyor. Bu ziyaretler sayesinde turistlerin gittikleri ülkeler ekonomin anlamda kazanıyor. Türkiye'ye her yıl yüzlerce turist geliyor. Ülkemizin farklı şehirlerine geziler düzenliyor ve ülkemizi tanıyorlar. Bu ziyaretler Türkiye'nin kültürünü, yaşam tarzını, sosyal değerlerini tanıtması anlamında bir fırsat. Hatay turizmde ciddi bir potansiyele sahip. Doğa, inanç, yayla, güneş, deniz turizmi bizde var. Dünya üzerinde 7 milyar insan yaşıyor. Bunlardan 1 milyarı devamlı seyahat ediyor. Turizm stratejisi ve eylem planı, bu alanda Hatay ve ilçelerinde ne yapabiliriz düşüncesiyle ortaya çıktı. Hedeflediğimiz konu, 2015´de Hatay turizmi nereye gelecek? 2023´te nerede göreceğiz. Plandaki kamu kurum ve kuruluşların üzerindeki görevler neler, bu anlatılacak.'' diye konuştu.

Türkiye'nin turizmde oldukça önemli bir yeri olduğuna değinen Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek,''Ülkemiz adeta cennetten bir köşe. Ülkemize her yıl yabancı konuklar geliyor, kültürümüzü öğreniyor. Tarihi yerleri ziyaret ediyor. Ülkemize döviz bırakıyor. Bu döviz, ekonomiye gelen artı değerdir. Bu yüzden turizm gelirlerinin artması için, turistik geziler ve programların çoğaltılmasında fayda var. Erzin'de cennetten bir köşe. Deniziyle, yaylasıyla, tarihi yerleriyle Hatay'ın güzide bir ilçesi. Erzin'in turizminin canlanması için doğal güzelliklerimizin daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var.'' dedi.

Erzin'in turizmde bölgede eşsiz güzelliklere sahip olduğunu söyleyen Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ''İlçemiz İsos Antik Kenti ile Burnaz sahili, Başlamış köyümüzde bulunan şifalı kaplıcalar, Şahin tepesi hayvanat bahçesiyle Hatay'ın en güzel ilçesi. Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini ilçemiz karşılıyor. Ekonomik yönünün dışında turizm potansiyeli de oldukça yüksek. 5 bin yıllık İsos Antik Kent ilçemiz sınırlarında. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.