Malatya Eczacılar Odası Başkanı aranıyor

08 Temmuz 2011 Cuma 19:10
Malatya Eczacılar Odası Başkanı aranıyor






Malatya'da, SGK'nın 'sahte reçete ve raporlarla' 4 milyon lira zarara uğratılmasıyla ilgili soruşturma çerçevesinde hakkında tutuklama kararı çıkarılan Malatya Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse için arama çalışması başlatıldı.

21 Haziran'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişlerinin raporları çerçevesinde Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkemece kefaletle serbest bırakılan, ancak savcının itirazı üzerine hakkında tutuklama kararı verilen Bülent Köse'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri il genelinde Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse'yi aramaya koyuldu.

SGK müfettişlerinin hazırladığı rapor üzerine 21 Haziran'da Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında Malatya, İstanbul, Antalya Kahramanmaraş ve Elazığ'da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, aralarında Malatya Eczası Odası Başkanı Bülent K. ile eczacı, doktor ve şirket mümessillerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 10'u mahkemecede tutuklanmış, 11'i kefaletle 16'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcının itirazı üzerine kefaletle serbest kalanlar için yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse teslim olmadı. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.