Malatya'da MHP araçlarına silahlı saldırı

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın aracına taşlı saldırıda bulunulduğu ve 2 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

10 Ağustos 2014 Pazar 16:16
Malatya'da MHP araçlarına silahlı saldırı






Malatya'da MHP araçlarına silahlı saldırı


Malatya'da Sütlüce Mahallesi'nde 'kimliksiz oy kullanıldığı' iddiasıyla çıkan tartışmada MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın aracına taşlı saldırıda bulunulduğu ve 2 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.
Sütlüce Mahallesi'nde bir vatandaşın MHP Genel Merkezi'ni arayarak, 'kimliksiz oy kullanıldığını' iddia etmesi üzerine MHP İl Başkanı Arif Yıldız ve beraberindeki partililer, Sütlüce İlkokulu'na giderek, imzaları kontrol etmek istedi. Yıldız'ın 'bazı imzaların aynı olduğunu' ileri sürmesi ve sandık görevlileri ile vatandaşların tepkisi üzerine olay çıktığı belirtildi. Okul çıkışında dışarıda toplanan kalabalık bir grubun Yıldız’ın ve partililerin aracına taş ve sopa ile birlikte silahla saldırdığı iddia edildi. Bazı araçlarda hasar oluşurken, Yıldız ve partililerin olayda yara almadığı öğrenildi. Olaydan sonra bölgeye jandarma ekipleri yönlendirildi.


Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, "MHP Genel merkezine yapılan bir ihbar neticesinde Sütlüce İlkokuluna gittik. Sandık başkanı ile görüştük ve bize gelen ihbarı ilettik. Sandık başkanı bize bir şey söylemeden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın müşahidi olduğunu söyleyen 2 kişi olaya müdahale edip, 'siz burada bize bunu soramazsınız ve listeye bakamazsınız' şeklinde tepki gösterdiler. Bizde, 'itiraz için bunu incelememiz gerektiğini' söyleyince sandık görevlileri dışarı çıktı ve vatandaşlar çağrıldı.Yaklaşık 150 kişi salona girmişti. Elinde silah olan korucu, bizi koruması gereken silahı arkadaşlarımıza doğrultup, 'buradan gidin' dedi. İmzaları kontrol ettik. Birkaç imzanın aynı şekilde atılmış olduğunu gördük. Aracımıza bindik. Taş, sopa ve silahla saldırı oldu. Bir saçma bir aracımızın camına saplanmış" iddiasında bulundu.
Olay sonrası, mahallenin girişinde ve Sütlüce İlkokulu'nun önünde jandarma ekipleri beklerken, bazı mahalle sakinleri ise MHP'lilerin kendilerine saldırdıklarını iddia ederek, tepki gösterdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.