Malatya'daki KCK davasında 7 üniversite öğrencisine hapis cezası

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:10
Malatya'daki KCK davasında 7 üniversite öğrencisine hapis cezası






MALATYA (CİHAN)- Malatya'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, üniversite öğrencisi 7 sanık hakkında 7 yıl 6 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Sohbet Yıldız, Zeki Baltacı, İbrahim Bakır, Nevzat Tekel, Pınar Atlaş, tutuksuz sanık Uğur Ahmet Yaşar, avukatları ile aileleri katıldı. Mahkeme başkanı savcının mütalaasına ilişkin sanıklara savunma hakkı tanıdı. Sanıkların Kürtçe savunma yapma isteği mahkeme tarafından kabul edilmedi. Son sözleri alan mahkeme davayı kararı bağladı.

Sanıklar Zeki Baltacı, İbrahim Bakır, Nevzat Tekel, Pınar Atlaş, Uğur Ahmet Yaşar ve Sohbet Yıldız'a terör örgütü üyeliği nedeniyle 9'ar yıl hapis cezası, sanık Deniz Özçayır'a terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İbrahim Bakır ve sanık Nevzat Tekel hakkında ise terör örgütü propagandasını yapmak suçundan birer yıl hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme heyeti, duruşma esnasında verdikleri ifadelerde kullandıkları suç unsuru taşıyan beyanları nedeniyle İbrahim Bakır, Nevzat Tekel, Sohbet Yıldız, Zeki Baltacı ve Pınar Atlaş hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Davanın firari sanıkları Hayrettin Biçen ile Mukaddes Çelik'in hakkındaki suçlamalarla ilgili dosya ayrıldı. Biçen ve Çelik hakkında terör örgütü yöneticisi ve terör örgütüne üye olmak suçlamalarıyla yeni bir soruşturma dosyası açılması kararlaştırıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.