Mobese sistemi Ünye´de devreye girdi

11 Aralık 2012 Salı 14:49
Mobese sistemi Ünye´de devreye girdi






ORDU (CİHAN)- Ordu'nun Ünye ilçesinde temmuz ayında çalışmaların başladığı mobese sisteminin ilk görüntüleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne ulaştı. Yaklaşık 7 kilometrelik hat döşenen Ünye ilçesinin çeşitli yerlerine yerleştirilen mobese sistemi, şehri gözetlemeye başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Mobese ile güvenlik kameraları ile oluşturulmuş kent izleme, denetim ve kontrol teknolojisini almak için yapılan çalışmalar tamamlandı. Şehirlerin belirlenmiş noktalarına kameralar yerleştirilerek kentin kontrol altına alınması ve takibi sağlanıyor. Böylece güvenlik hizmetlerinde verimlilik artacak, adli soruşturmalarda ihtiyaç duyulabilecek kanuni deliller üretilecek. dedi.

Mobese kameralarının, Ünye´nin batısında Carrefour ışıklar ile başlayıp, doğusunda ise Fevzi Çakmak Mahallesi´ndeki emniyet ek bina mevkiinde son bulduğunu söyleyen Akar, şunları söyledi: Kameralar ağırlıklı olarak Büyük Cami, Hacıemin Caddesi, Çınarlık Mahallesi, Ünye Meydanı, Emniyet Müdürlüğü, Niksar Caddesi Kavşağı, kavşaklardaki ışıklar, stat kavşağı, Cengiztopel Caddesi ile kuyumcuların olduğu mevkilerde bulunuyor. Bunların yanında buradaki kameralarımız yüksek çözünürlüklü uzak mesafedeki yüz tanıma özellikline sahip. Kurulan bu sistemde kamera görüntüleri 10 gün süreyle kayıt altında tutulmakta. Kullanılan kameralarımızın hepsi 2 mega piksel full hd kameralar olup, direklerdeki kamera görüntüleri fiber optik kablo ile merkezi aktırılmakta. Temmuz ayında kurulum çalışmalarına başlanan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminde sona yaklaşılmış olup, kameralarımızdan merkeze test amaçlı olarak görüntüler aktarılmaya başlandı. Bu projede toplam 7000 m kazı yapılmış olup, yapılan kazının üst kaplaması Ünye Belediyesi tarafından yapıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.