Özel Harekatçılar, Şehit meslektaşlarını tören mangasına vermedi

Diyarbakır Son dakika, Diyarbakın'da son durum, Roketli saldırıda şehit düşen 2 polis memurunun cenazei memleketlerine gönderildi. Özel Harekat polisleri meslektaşlarını tören mangasına vermeden kendileri taşıdı

06 Eylül 2015 Pazar 18:01
Özel Harekatçılar, Şehit meslektaşlarını tören mangasına vermedi






Özel Harekatçılar, Şehit meslektaşlarını tören mangasına vermedi

Diyarbakır Son dakika, Diyarbakın'da son durum, Terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen 2 polis memurunun cenazei memleketlerine gönderildi. Şehitleri uğurlamaya gelen özel harekat polisleri tören mangasınıa meslektaşlarının naaşını vermedi. Salavat ve tekbir getirerek uğurlanan iki şehit polisinin naaşı uçaklarla memleketlerine uğurlandı.. Bu arada Sur ilçesinde gün ün boyu süren olaylarda 8 polis memurunun yaralandığı açıklandı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendek kapatma operasyonu sırasında bu sabaha karşı Hasırlı Mahallesinde PKK'lıların roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memurları Muzaffer Can Ersoy ile Mustafa Turanlı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

CENAZEYİ ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OMUZLADI

İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehitler için dua okundu. Sonra şehitlerin cenazesi tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülmek istendi. Ancak bu sırada, alanda bulunan ve töreni izleyen özel harekat polisleri, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazelerini omuzladı. Gözyaşları eşliğinde, salavatlar getiren özel harekat polisleri, şehitleri ambulanslara kadar taşıdı.
Şehit Mustafa Turanlı’nın cenazesi Adana, Muzaffer Can Ersoy’un cenazesi Kayseri’ye uğurlandı.

TÖRENE ASKERLER DE KATILDI

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, kaymakamlar protokol üyeleri ve polisler katıldı.

ŞEHİT AİLELERİ TÖRENE YETİŞEMEDİ

Şehit ailelerinin yetişemediği uğurlama töreninde konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkenin birlik ve beraberliği için hainlerle kararlılık ile mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Taşdan, "Hainler artık hangi maskeyi takarlarsa taksınlar hainliklerini gizleyemeyeceklerdir. Huzur ve güvenliğin tesisi, Diyarbakır halkının geçmişte olduğu gibi bugünde bize vereceği destek ile sağlanacaktır" dedi.Yapılan konuşma ve okunan dualardan sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere  katafalktan tören mangası tarafından kaldırılmak istendiği sırada Özel Harekat Polisleri katafalkların başına koşup meslektaşlarının cenazeleri kendileri omuzlayarak ambulanslara taşıdı. Törene katılan bazı polis memurlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere Kayseri ve Adana'ya gönderildi.

Bu arada sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonlarının da devam ettiği Sur İlçesi'nde zaman zaman patlama ve silah sesleri yükseliyor. 2 polis memurunun şehit olduğu saldırılar sırasında gün boyu yaşanan çatışmalarda toplam 8 polis memurunun yaralandığı ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Son Güncelleme: 06.09.2015 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.