PKK ve HDP, Öcalan'ı bile çileden çıkarmış

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan ile devlet arasındaki görüşmelerin İmralı'da sürdüğü ortaya çıktı. Görüşmelerin ayrıntıları hakkında bir bilgi yok, ancak Kamu Güvenliği Müsteşarı Dervişoğlu bu görüşmeyi doğruladı..

06 Ağustos 2015 Perşembe 17:19
PKK ve HDP, Öcalan'ı bile çileden çıkarmış






PKK ve HDP, Öcalan'ı bile çileden çıkarmış

Terör örgütü PKK ile siyasi uzantısı HDP'nin çözüm sürecini sekteye uğratan girişimleri, örgütün kurucusu Abdullah Öcalan'ı bile çileden çıkardığı iddia edildi. Konuyla ilgili iddia bugün  Al Jazeera'de yer aldı.  Al Jazeera'nin haberine göre 5 Nisan tarihinden beri HDP heyeti İmralı’ya gitmedi. Ancak İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Devlet heyeti arasında görüşmeler sürüyor.


Bu bilgiyi HDP heyetine Kamu Güvenliği Müsteşarlığı verdi. HDP’ye Öcalan Öcalan'ın sürecin bu noktaya gelmesinde rolü bulunan tüm kesimlere "sert eleştirileri" olduğu mesajını iletildi.Çözüm süreci askıda ancak sınırda bekletilen 13 YPG’linin cenazesiyle ilgili konu devlet heyeti ile HDP İmralı heyetini yeniden bir araya getirdi. Kamu Güvenliği Müsteşarlığı HDP'ye Öcalan'ın sürecin bu noktaya gelmesinde rolü bulunan tüm kesimlere "sert eleştirileri" olduğu mesajını iletti.

5 Nisan 2015  tarihinden bu yana Halkların Demokratik Partisi heyeti İmralı’ya gitmedi. Heyet İmralı'ya gitmese de İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Devlet heyeti arasında görüşmeler sürüyor. Bu bilgiyi HDP heyetine Kamu Güvenliği Müsteşarlığı verdi. 4 Ağustos Salı akşamı gerçekleşen ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile HDP'den İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı görüşmenin büyük bölümünde sınırda bekletilen 13 YPG'li PKK'lının konusu ele alındı.

ÖCALAN'DAN SERT ELEŞTİRİ

Müsteşar Dervişoğlu ile yapılan görüşmede HDP heyetinin aldığı en dikkat çeken mesaj ise Öcalan'ın değerlendirmeleriyle ilgiliydi. HDP heyetinin "Öcalan ile görüşmeler sürüyor mu?" sorusuna KGM yetkilileri, "evet" yanıtını verdi, heyete ayrıca Öcalan'ın sağlık durumunda da bir sorun olmadığı bilgisi iletildi. Devlet yetkilileri Öcalan'ın gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmelerini de kısaca HDP heyetine aktardı. Öcalan'ın "Sert eleştirileri" olduğu, çözüm sürecinde bu noktaya gelinmemesi gerektiğini düşündüğü bu yüzden de bu gidişatı önleyemeyen herkese eleştiriler yönelttiği Baluken ve Önder'e aktarıldı. Al Jazeera’nin haberine göre devlet heyeti ile Öcalan arasındaki son görüşme 'çok yakın bir tarihte' gerçekleşti ve görüşmeler bundan sonra da devam edecek.

DEMİRTAŞ GÖRÜŞME SONRASI BRÜKSEL’E GİTTİ

Bu görüşmeden sonra hemen ertesi sabah HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Brüksel'e gitti. Demirtaş'ın bir süredir planlanan Brüksel temasları, o gün yapılması planlanan basın toplantısının gece geç saatlerde iptal edilmesi nedeniyle dikkat çekti.
Son Güncelleme: 06.08.2015 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.