PKK'lı teröristler tarihi camiyi cephanelik yapmış

Sur ilçesinde devam eden operasyonların odak noktası haline gelen tarihi Kurşunlu Camii, PKK'yı teröristler tarafından cephanelik olarak kullanıldığı iddia edildi.

08 Aralık 2015 Salı 12:00
PKK'lı teröristler tarihi camiyi cephanelik yapmış






PKK'lı teröristler tarihi camiyi cephanelik yapmış

Diyarbakır Sur son dakika
, Sur ilçesinde devam eden operasyonların odak noktası haline gelen tarihi Kurşunlu Camii, PKK'yı teröristler tarafından cephanelik olarak kullanıldığı iddia edildi. Diyarbakır’ın UNESCO miras listesine alınan Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK grupları arasında devam eden çatışmalarda 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ateş altında kaldı. Şiddetli çatışmalar sırasında camide çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale edemezken kendiliğinden sönen yangında caminin orijinal kapı ve kepenklerinin yandığı açıklandı. Camiye ait bahçe ve tuvalet bölümünün PKKlı gruplarca güvenlik güçlerine karşı çatışmalarda “merkez” olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Diyarbakır'da son durum; PKK’lı grupların hendekler kazarak güvenlik güçlerine karşı çatıştığı ilçeye hakim ve merkezi konumundaki caminin bahçesine zaman zaman PKK’lıların silah ve mühimmat yığınağı yaptıkları, bu nedenle caminin ibadete kapatıldığı belirtildi. Ayrıca, çatışmalar sırasında cami çevresi, Sur ilçesinin farklı mahallerindeki birbirlerine bitişik evlerin duvarlarının yıkılarak evden eve geçişin sağlandığı tespit edildi. Yerel kaynaklar, Sur’da yaklaşık 80-100 kişilik PKK’lının bulunduğunu tahmin ediyor.

Yerel kaynaklar, bu gruplar içinde YDG-H’li teröristlerin yanı sıra örgütün dağ kadrosundan da teröristlerin bulunduğunu kaydetti. Dağ kadrolarından gelenler arasında iki örgüt sorumlusu bulunduğu ifade edilirken, bu kişilerin halen Diyarbakır’daki örgüt kadrolarının konuşlandığı merkez olan Sur’daki silahlı PKK’lıları organize ederek eylem talimatı verdikleri belirtiliyor. Diyarbakır Valiliği, tarihi camideki yangının teröristler tarafından çıkarıldığı belirtildi.
Son Güncelleme: 08.12.2015 12:04
Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır Son Dakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.