Putin çıldırdı; Tehdit görürseniz vurun!

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Putin, askeri tehdit oluşturan güçler için 'vurun' talimatı verdi. Rus lider Suriye'de yeni silahlar denendiği iddialarını da yalanladı..

11 Aralık 2015 Cuma 15:05
Putin çıldırdı; Tehdit görürseniz vurun!






Putin çıldırdı; Tehdit görürseniz vurun!

Suriye Türkiye sınırında hava sahamızı ihlal eden uçağın düşürülmesinin ardından çılgına dönen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tüm askeri birliklere 'Rus ordusuna ya da Rus tesislerine yönelik tehditlere karşı vurun' talimatı verdi. Putin, üst düzey savunma yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.  Türkiye ve NATO'yu kasteden Rus liderin açıklaması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Rus ordusuna Suriye’de herhangi bir tehdide karşılık oldukça sert önlemler almaları talimatı verdi. Putin, “Oldukça sert bir şekilde hareket edilmesi talimatını veriyorum. Rus güçlerini ya da tesislerimizi hedef alan tehditler derhal bertaraf edilmeli” dedi.

Askerlere karşı herhangi bir provokasyon düzenlemeye çalışanları da uyaran Vladimir Putin, “Rus askerlerinin ve hava üssünün güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemleri aldık. Yeni hava grupları ve füze savunma sistemleri ile güçlendirilmiş önlemler aldık. Uçaklarımız, savaş uçaklarının himayesinde operasyonlar gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı. Rus askerinin Suriye’deki teröristleri büyük zarara uğrattığını dile getiren Putin, Rus güçlerinin eylemlerinin övgüyü hak ettiğini belirterek, “Savunma güçleri ve donanma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda kullanılan en yeni hassas silahlar, teröristlere ait tesislerde büyük zarara neden oluyor. Bu durum Suriye’deki durumu değiştiriyor” açıklamalarını yaptı.

Putin, Suriye’deki eylemlerinin belirsiz ve soyut jeopolitik çıkar ya da eğitim almak ve yeni silah sistemlerini test etmek amacıyla gerçekleştirilmediğini belirterek, “Bu bizim için en önemli şey değil. Amacımız, Rusya Federasyonuna olan tehditleri engellemek” dedi.

Son Güncelleme: 11.12.2015 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.