Rize'de üreticiye 400 kivi fidanı dağıtıldı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:48
Rize'de üreticiye 400 kivi fidanı dağıtıldı






RİZE (CİHAN)- Doğu ve Orta Karadeniz Küçük Ölçekli Çiftçileri Kalkındırma Projesi (DOKAP) tarafından desteklenen proje kapsamında Rize'de 8 aileye toplam 400 adet kivi fidanı dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, fidan dağıtım törenine Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut ve ailelerin katıldığı ifade edildi. Açıklamada, kivi yetiştiriciliği yapacak üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından eğitim verildiği, başarılı olanların sertifika aldığı kaydedildi. Meyve fidanlarının, asgari bin metrekare ve üzeri, temizlenerek tarıma kazandırılan çalılık alanların öncelikli olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada, projenin uygulanacağı çiftçilere, ilk kez eğitime tabi tutularak ve beceri kazandırılarak fidanları teslim edildiği, projenin yüzde 90 hibe olarak gerçekleştiği bildirildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.