Rus NATO'su tatbikat yaptı, S-400'ler ateşlendi

13 Eylül 2011 Salı 16:13
Rus NATO'su tatbikat yaptı, S-400'ler ateşlendi







Rusya'nın S-400 Triumf savunma sistemi (NATO'daki adıyla S-21 Growler) Astrahan bölgesinde "Askeri İşbirliği-2011" tatbikatı kapsamında denendi.

 

Astrahan bölgesi Aşuluk poligonunda BDT ülkeleri ile oluşturulan Hava Savunma Birliği kapsamında düzenlenen tatbikata, Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdukov da katıldı. Tatbikata katılan Ermenistan, Belarus, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan hava kuvvetleri terör karşıtı eğitim çalışmalarında bulundu.

Tatbikatta S-400 uçaksavar füzeleri eğitim amaçlı ilk kez kullanılırken, S-300, S-200, ?-75, ?-125, "?rug" ve "Buk" gibi 13 farklı uçaksavar füzeleri ile Belarus ve Rusya ait 30 adet uçak yer aldı. SU-34 ve TU-22M3 model yeni uçaklar tatbikatta hedeflere başarılı atışlar gerçekleştirdi.

Askeri İşbirliği-2011 ortak askeri tatbikatı ayrıca Kazakistan'ın Sarı Şagan poligonunda da devam ediyor. Tatbikatta iki bin asker görev aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.