Ruslar en çok Putin'i, en az ise Gorbaçov'u beğeniyor

02 Şubat 2012 Perşembe 15:21
Ruslar en çok Putin'i, en az ise Gorbaçov'u beğeniyor






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'da düzenlenen bir ankette Rus halkı, ülkenin son yüz yılda görev yapmış liderlerinin politik yönlerini değerlendirdi. Buna göre Ruslar, en çok şimdiki Başbakan Vladimir Putin'in, en az ise SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov'un politikalarını beğeniyor. Beğenilmeyen liderler arasında Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin de yer alıyor.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi VTsIOM, ülke genelinde Son 100 yılın Rus liderleri başlıklı anket düzenledi. Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 61'i Başbakan Putin'in politikalarından memnun olduğunu belirtti. VTsIOM 2007'de ise bu rakamın yüzde 67 olduğuna dikkat çekti. Listenin ikinci sırasında yüzde 54 oy alan Devlet Başkanı Dmitri Medvedev yer aldı.

Katılımcıların yüzde 39'u ise eski SSCB lideri Leonid Brejnev'in politikalarını olumlu değerlendirdi. Durgunluk dönemi ile hatırlanan Brejnev yıllarında istikrar olması Rus halkının olumlu bakmasına neden oluyor.

Çarlık Rusya'sı son Çarı 2. Nikolay Romanov yüzde 31 ile dördüncü olurken, eski SSCB kurucusu ve 1917 Bolşevik devrimi lideri Vladimir Lenin ve eski Sovyet lideri Josef Stalin yüzde 28 destek alarak 5. ve 6. sıraya yerleşti. Stalin'den sonra iktidara gelen Sovyet lideri Nikita Kruşçev yüzde 24 destek bulabildi.

Sovyetlerin kan dökülmeden dağılmasını sağlayan Gorbaçov yüzde 14 ile en son sırada yer alırken, Yeltsin yüzde 17 ile sondan ikinci oldu. TsIOM'un anketine 148 bölgede bin 600 kişi katıldı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.