Sağlık-Sen Döner Sermaye Yönetmeliği'ne dava açtı

18 Ekim 2012 Perşembe 11:58
Sağlık-Sen Döner Sermaye Yönetmeliği'ne dava açtı






ANKARA (CİHAN)- Sağlık-Sen döner sermaye yönetmeliğinin bazı ibarelerinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. Söz konusu yönetmelikte yer alan maddelerin hukuka aykırılık içerdiği gerekçesiyle açılan dava dilekçesinde; Vekaleten görevlendirilenlerin vekalet edilen kadro veya görevleri için öngörülen 'Tavan Ek Ödeme Katsayısı' ile 'Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı'ndan yararlandırılması, vekaleten görevlendirilenlerin vekalet edilen kadro veya görevleri için öngörülen ek ödeme matrahından yararlandırılması, ek ödemenin gelir vergisinden muaf olması, ek ödemelerin 6 aya kadar dağıtılabilme süresinin kısaltılması, hekim dışı personelin hakettiği döner sermayeyi alabilmesi için tavan şartının kaldırılması taleplerine vurgu yapıldı.

Kazanılmış hakları yoksayan bir düzenlemeyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, çalışanların kazanılmış haklarının geri alınması anlamı taşıyan bu düzenlemenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Memiş, yönetmelikte özellikle döner sermaye ile ilgili toplu sözleşmede karar altına alınan hiçbir düzenlemeye yer verilmemiş olduğunu dile getirerek, 01.06.2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 29.05.2012 tarih ve 2012/1 karar numaralı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'nın sağlık ve sosyal hizmet koluna ilişkin hükümlerinin ilgili kısımları yönetmeliğe eklenmelidir. Yönetmelikte, bazı hususlara hiçbir şekilde değinilmemiş ve yapılan bazı düzenlemeler ise personelin tamamını kapsamamaktadır. Yönetmeliğin, bu haliyle personelin mağduriyetine sebebiyet vereceği ortadadır. Yönetmelikler ve yapılan düzenlemeler, mağduriyetlerin giderilerek iş barışının sağlanmasına dönük olması gerekirken, yapılan düzenlemeler 'dağın fare doğurması' deyimini akla getirmektedir. Hukuka aykırılık içeren ilgili hükümler konusunda acilen yeniden düzenleme yapılarak eksiklikler giderilmelidir. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.