Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Arvasi'nin başlattığı, Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleriyle bayraklaştırdığı Büyük Doğu Hareketi'nin son önemli temsilcisi Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti.

08 Mayıs 2018 Salı 03:44
Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti






Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti

Türkiye onu İBDA-C ile duydu. Büyük Doğu hareketinin yaşayan en önemli haraketlerinden biri olarak adını sık sık duyuran Salih Mirzabeyoğlu 68 yaşında hayatını kaybetti. 

İBDA-C'nin önderlerinden, Büyük Doğu Hareketi'nin son temsilcilerinden Salih Mirzabeyoğlu hayatını kaybetti. Önceki gün rahatsızlanarak Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mirzabeyoğlu'nun beyin kanaması geçirdiği tespit edilmiş ve ameliyata alınmıştı. Gün boyunca durumu stabil olan 68 yaşındaki Mirzabeyoğlu'nun dün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Mirzabeyoğlu'nun tutuklanma sürecinde terör örgütü FETÖ'nün kumpası olduğu ileri sürülmüştü.


25 Aralık 1950 doğumlu olan Mirzabeyoğlu'nun ismi, 1998 yılında Metris Cezaevi'nde çıkan isyanla duyuldu. 28 Şubat sürecinde tutuklandı. Yasadışı İBDA/C örgütü lideri olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum oldu.

Yaklaşık 16 yıl tutuklu kaldıktan sonra avukatlarının talebi üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 22 Temmuz 2014'te yeniden yargılanmasına ve tahliyesine karar verildi.

2 Mart 2016 tarihinde ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi. İBDA fikriyatının lideri ve fikir adamı olduğunu söyleyen Salih Mirzabeyoğlu'nun, 12 yıl tek başına kaldığı cezaevinde 58 cilt kitap yazdığı biliniyor. Asıl ismi Salih izzet Erdiş olmasına rağmen kamuoyunda Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınıyordu.

AİLESİ İSTANBUL'A GETİRMEK İSTEDİ

Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümünün gerçekleştiğinin açıklanmasının ardından aile, Mirzabeyoğlu'nun İstanbul'a naklini istedi. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak mevcut durumu korunan Mirzabeyoğlu, uzman hekim kontrolünde ambulans ile Yalova Devlet Hastanesi'nden İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Mirzabeyoğlu'nun Siyami Ersek Hastanesi'ne getirildiğini öğrenen yakınları hastaneye akın etti. Hatırlanacağı gibi, 28 Şubat döneminde İBDA-C davasında yargılanan ve müebbet hapis cezası aldıktan sonra 16 yıl cezaevinde kalan Mirzabeyoğlu, yeniden yargılanıp beraat etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.