Samsun'da 'Kurban Pazarları' denetlenip ilaçlanıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 15:40
Samsun'da 'Kurban Pazarları' denetlenip ilaçlanıyor






SAMSUN (CİHAN)- Samsun merkeze bağlı Atakum, İlkadım ve Canik ilçe belediyeleri ilçe sınırları içerisinde kurulan Kurban pazarlarında denetimlerini arttırırken hastalıklara karşı ilaçlamalarda bayram sonuna kadar yapılacak.

Atakum Belediyesi tarafından Küçük Kolpınar'da kurulan kurban pazarı, Veteriner Cengiz Er nezaretindeki ekipler tarafından kontrol altında tutuluyor. İlaçlama yapılan pazara, giriş yapan bütün hayvanları kulak küpelerinden, aşı kâğıtlarına kadar her şeyi sıkı denetim altında tutuluyor. Yetkililer, çadırların henüz tam dolmadığını bayrama yakın yoğunluğun olacağını denetimlerin aynı şekilde son güne kadar yapılacağını bildirdi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise Kışla Mahallesi'nde kurulan kurban pazarını sık sık ziyaret ederek eksikliklerin giderilmesini sağlıyor. Vatandaşların gönül rahatlığı içerisinde kurbanlıklarını almaları, hayvan sahiplerininde aynı şekilde satışlarını yapmaları için çalıştıklarını belirten Demirtaş, Kurban satış yerlerinde temizlik hizmetleri her gün düzenli olarak belediye tarafından yapılacak. Aynı zamanda kurban kesim ve satış yerinde sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerininde alınması için gerekli görevlendirmeleri yaptık. dedi.

Canik Belediyesi tarafından Dereler Köyü mevki çevre yolu kenarında oluşturulan kurban satış yerini ziyaret eden Belediye Başkanı Osman Genç, bu sene modern bir pazar yeri inşa ettiklerini ve pazar esnafı için gerekli tüm detayları düşündüklerini söyledi. İnşa ettiğimiz kurban satış yerinde pazar esnafımız, aydınlatma, su, seyyar tuvaletler, otopark ve kantar hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilmekte CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.