Şehidin isminin verildiği park, sarhoş mekanı oldu, yakınları tepkili

22 Ağustos 2011 Pazartesi 15:59
Şehidin isminin verildiği park, sarhoş mekanı oldu, yakınları tepkili






Antalya'nın Kemer ilçesinde Dağlıca şehidinin isminin verildiği park, sarhoşların mekânı oldu. Yerli ve yabancıların uğrak yeri olan parkta içki ve bira şişelerinin fazlalığı dikkat çekti. Park içerisinde gayri ahlaki olayların da gerçekleştiğini iddia eden vatandaşlar, belediye yöneticilerini hiçbir önlem almamakla suçladı. Şehit kardeşi Celalettin Gürdal ise ortaya çıkan manzaradan oldukça rahatsız. Selçuk Gürdal'ın ismini taşıyan parkın sarhoş mekânı haline gelmesinin vatan için canını veren şehide saygısızlık olduğunu ifade eden ağabeyi Celalettin Gürdal, Kardeşimin yattığı yerde rahat uyumasını istiyoruz. Belediye ya parktan kardeşimin ismini söksün, ya da şehide yakışır mekân haline getirsin. diye tepki gösterdi.Kemer'in merkezinde bulunan parka Kasım 2007'de dönemin AK Partili Belediyesi tarafından Dağlıca saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ismi verildi. 2009 yerel seçimlerinde göreve gelen MHP yönetiminde ise Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Parkı içerisine açılan büfede içki satışına müsaade edildi. İçki satışının başlamasıyla park sabahlara kadar sarhoşların uğrak yeri oldu. Gece geç saatlerde âlemcilerin dolduğu parkta çok sayıda içki tüketilmeye başlandı. Temizlik görevlileri sabah saatlerinde onlarca içki ve bira şişesi toplamak zorunda kalıyor.
KARDEŞİMİN ADINI ORADAN SÖKÜP BANA VERSİNLER
Kardeşinin isminin taşıyan parkın âlemcilerin uğrak yeri haline gelmesine tepki gösteren şehit ağabeyi Celalettin Gürdal, MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü defalarca aradığını, ancak bir türlü görüşemediğini söyledi. Durumu Kemer Kaymakamlığı'na da ilettiğini ifade eden Gürdal, 'Müracaatınızı aldık' denilerek gönderildiğini anlattı. MHP genel merkezini de arayan Gürdal, ilgili kişilerin durumu çözeceklerini söylediklerini, ancak oradan da bir sonuç alamadığını kaydetti. Mübarek Ramazan ayında şehit ismini taşıyan parktaki manzaranın canını yaktığını vurgulayan Gürdal, şunları söyledi: Eğer o büfede ve orada içki satışını ve içilmesini engellemeyeceklerse kardeşimin adının oradan sökülüp bana iade edilmesini istiyorum. Orada bu olaylar olduğu sürece kardeşim rahat uyumayacaktır.
ŞEHİDİMİZİN YATTIĞI YERDE RAHAT UYUMASINI İSTİYORUZ
Kemer'de 22 yıldır yaşadığını ileten Mehmet Şahin, şehidin isminin bulunduğu parkta her gece alkoliklerin kol gezdiğini, açılan büfede içki satışının olayları daha da artırdığını ifade etti. Yetkililerden tek isteğimiz bu çirkin görüntünün bir an önce önüne geçilmesini şehidimizin yattığı yerde rahat uyumasını istiyoruz. şeklinde konuştu.Parkın daha önceleri çok daha güzel olduğunu ifade eden Ali Çevik de vatan uğruna şehit düşenlere saygı duyulması gerektiğini, bu parkın içerisinde içki satışının ve tüketilmesinin çok yanlış olduğunu belirtti. Yetkililerden park içinde içki satışını yasaklamasını isteyen Çevik, parka artık ailelerin gelmediğini, bu vatan uğruna canını veren şehitlere saygı duyulması gerektiğini aktardı.Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal, 21 Ekim 2007'de Hakkâri Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda 11 askerle birlikte şehit olmuştu. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.