Şengül: Sembolik yıkımı bile anlayamadılar

08 Ekim 2012 Pazartesi 11:42
Şengül: Sembolik yıkımı bile anlayamadılar






İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin, şehir dönüşümü çalışmaları için, İzmir'de iki bina yıktılar. sözüne karşı tepki gösterdi: İki binanın yıkımı, sadece başlangıç ve sembolik olarak yapıldı. Hâlâ konuyu anlamamışlar. Onların hayallerinin bittiği yerde, bizim gerçeklerimiz başlar.

İzmir'in geçmişte muteşem bir güzelliğe sahip olduğunu söyleyen Milletvekili Şengül, İzmirimiz'i zaman içinde çarpık yapılaşmalarla çirkinleştirdik. İnşallah yaptığımız bu sembolik yıkımla eski güzel günlerine dönmesi adına tarihi bir adım attık. Bugün küçük bir adımla yarının İzmir'i ve Türkiye'si için büyük bir adım atmış olduk. dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Kâtip Üyesi de olan Aydın Şengül, şehir dönüşümünde başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın İzmir'e ayrı bir önem ve değer verdiğini ifade ederek, 18 alan belirlendiğini, 10 tanesinin merkez ilçeyi kapsadığını, dönüşüm yapılacak konutların İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan toplam konutlar içindeki payının yüzde 46 olduğunu ifade etti. İzmir'de şehir dönüşümü için oldukça titiz çalışıldığını, Bayındırlık İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve TÜİK'ten elde edilen verilerle alan nüfusu, konut sayısı, bina yapısı, bina yaşı, yapı fiziki durumları, şehir dinamiği ve estetiğine etkileri açısından ayrıntılı mevcut durum tahlilleri yapıldığını açıkladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.