Sultanahmet'te patlama; Alman grup hedef alınmış

Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Görgü tanıkları, canlı bombanın Alman turist grubunu hedef aldığını iddia ediyor.

12 Ocak 2016 Salı 17:13
Sultanahmet'te patlama; Alman grup hedef alınmış






Sultanahmet'te patlama; Alman grup hedef alınmış

Sultanahmet Meydanı'nı kana bulayan terörist saldırının detayları belli oluyor. 10 kişinin can verdiği canlı bomba zanlısının Suriye uyruklu olduğunu ortaya çıkaran İstanbul polisi, ikinci bir katliam bombasına karşı bölgeyi uzun süre yaya girişine kapattı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 15 YARALI VAR

İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırıda cami yakınındaki 15-20 kişilik bir Alman turist grubunun hedef alındığı bilgileri gelirken, yaralananlar arasında 9 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşın olduğu öğrenildi.
Sultanahmet'te meydanındaki tarihi Alman çeşmesi yakınında meydana gelen patlamada yaralananlar olduğu öğrenildi.

TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. Tramvay seferleri uzun süre yapılamadı.

BÖLGEYE KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Polis ekipleri, patlamanın ardından ikinci bir bomba olabileceği şüphesiyle bölgeye kimse yaklaştırmadı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha ekipleri de bölgeye gitti. Olay yeri geniş bir abluka altına alındı. Patlamanın sebebi araştırılırken, polis ekipleri sık sık anonslar yaparak, alana kimsenin yaklaşmaması için halkı uyardı. Güvenlik çemberi genişletildi. Bir polis helikopteri de sürekli alanın üzerinde dolaşıyor.

NATO SALDIRIYI KINADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İstanbul'un turistik bölgesinin merkezindeki hunharca terör saldırısını" şiddetle kınadı.

Stoltenberg yaptığı açıklamada, kurbanların ailelerine en içten başsağlığı dilerken, düşüncelerinin yaralananlar, Türk halkı ve etkilenen diğer uluslarla birlikte olduğunu kaydetti.

NATO Genel Sekreteri, "Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor" ifadesini kullandı.

ALMAN TURİST KAFİLESİ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Patlamanın canlı bomba tarafından Alman turist kafilesi içinde gerçekleştirildiği iddia edildi.

Patlamanın canlı bomba tarafından Alman turist kafilesi içinde gerçekleştirildiği iddia edildi. Patlama sonrası bir görgü tanığı yaşananları, "Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler" sözleriyle anlattı.


TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ

Fransa Başbakanı Manuel Valls, terör saldırısı yaşayan ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Valls, Fransa Ulusal Meclisi'nde iktidardaki Sosyalist Parti'nin grup toplantısının ardından, basın mensuplarının Sultanahmet’teki terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Fransa Başbakanı, "Fransa, Türkiye ve terör saldırılarına hedef olan bütün ülkeler dayanışma içinde olmalı ve bütün imkanlarını terör tehdidine karşı mücadele etmek için seferber etmeli" dedi.

Valls, şu aşamada saldırılarda ölen veya yaralananlar arasında Fransız vatandaşı olup olmadığı konusunda ellerinde kesin bilgi olmadığını ifade etti.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırılarda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a dayanışma mesajı gönderdi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yapılan açıklamada patlayıcnın cinsinin araştırıldığı belirtildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, saat 10.15 sularında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkındaki incelemelerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok.
Son Güncelleme: 12.01.2016 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.