Tahir Elçi suikastine dair çarpıcı açıklamalar

Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklması yaptığı sırada öldürülmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

15 Aralık 2015 Salı 12:11
Tahir Elçi suikastine dair çarpıcı açıklamalar






Tahir Elçi suikastine dair çarpıcı açıklamalar

Tahir Elçi’nin suikasta uğradığı tarihi 4 Ayaklı Minare’nin bulunduğu olay yerinde bulunan bir polisin 12 gündür gizlendiğini iddia eden Özmen, konuyu savcılığa ilettiklerini belirtti. Soruşturmanın iyi yürütülmediğini söyleyen Özmen şunları anlattı:
Soruşturma iyi yürümüyor...

“Soruşturma iyi yürümüyor. Bu dosyada bırakın bir faili, bir şüpheli yok. Bizim ‘Şüpheli sıfatıyla alın’ dediğimiz polislerin tanık sıfatıyla ifadeleri alınıyor. Bugüne kadar yani 12 gündür saklamış polis memur var. Olay yerinde olmasına rağmen olay yerinde olduğunu söylememiş. Olay tutanağında imzası yok. Biz, bu durumu baro olarak tespit ettik. 8 Aralık’ta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdik. ‘Bu polisin şüpheli olarak ifadesini alın’ dedik. Ama ne yazık ki 12 gündür saklanan polis hiçbir şekilde ifade vermedi. İfadeye çağrılmayan bu şahıs, ancak talebimizden iki gün sonra dinlendi ama tanık olarak. Bu durum kabul edilebilir değil.”

Soruşturmaya gölge düştü...

Polisin şüphelisi olduğu bir soruşturmayı bizzat polis yürütmesinin soruşturmaya gölge düşüreceğine vurgu yapan Özmen, dosyanın bağımsız ve tarafsız bir soruşturma makamına verilmesi gerektiğini söyledi.

Nüfuzlarını kullanabilirler...

Ortaya çıkan orada görüntüler itibariyle makul şüpheli olan bütün polislerin açığa alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Ahmet Özmen şöyle konuştu: “Sahip oldukları memuriyet nüfuz ve kuvvetini kullanmaya hâlâ hazırlar. Siz, böylece delillerin karartılması, yok edilmesi veya değiştirilmesi şüphesine neden olursunuz. Biz, 15 gündür bunu söylüyoruz. Bu konuyu yazılı olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sunduk. Siz, orada bir görüntüyü, bir delili korumayı asgari şekilde korumakla mükellefsiniz.”

Failler gizleniyor...

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen, “Başkanımızın öldürüldüğü gün aynı sokakta bulunan ve kaçan PKK’lılara ateş açan istihbaratçı polislerin isimleri gizleniyor. Emniyet görev kâğıdını ısrarla göndermiyor. Failler gizleniyor” dedi.

Deliller yok...

Savcılığın görüntüleri kendileriyle paylaşmadığını söyleyen Ahmet Özmen, “15 gündür altını çize çize söylüyorum. Örneğin PTT’nin kaydı, örneğin Mardin Kebap Evi’nin kaydı. Biz, bu görüntülerin ham hâlini istiyoruz savcılıktan. Biz, bu delilleri beraber değerlendirmek istiyoruz. Ama, deliller yok, henüz çözülmedi, henüz işlem sürüyor gibi bahaneler öne sürüyorlar” dedi. Verilen görüntülerin de eksik olduğunu belirten Özmen, “Biz bu nedenle dosyaya müdahale edemiyoruz. Soruşturma makamı, dosyayı alıp bağımsız makama vermeli” diye konuştu.
Son Güncelleme: 15.12.2015 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.