'Tansiyon ve kolestrol hastaları bayramda ete dikkat etsin'

23 Ekim 2012 Salı 17:45
'Tansiyon ve kolestrol hastaları bayramda ete dikkat etsin'






MANİSA (CİHAN)- Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Alp Akoğlan, Kurban Bayramı'nda tansiyon ve kolestrol hastalarını beslenme konusunda dikkatli olmaları hususunda uyardı. Akoğlan, özellikle obezite, hipertansiyon, yüksek kolesterol, diyabet ve kalp damar hastalarıyla yaşlıların, kurban eti yerken daha temkinli davranması gerektiğini söyledi.

Bu kişilerin yağsız veya az yağlı etleri, aşırıya kaçmadan yemesini tavsiye eden Müdür Vekili Akoğlan, Etler, sindirimi zor besinler olduğu için yeni kesilmiş hayvanların etinde sertlik vardır. Bu da hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Bu yüzden özellikle mide ve bağırsak hastalığı olanlar kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün bekletmelidir. Etlerin pişirilmesinde de haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.