Teröristler vatandaşlıktan atılacak! Külünk'ün teklifine destek yayılıyor

Metin Külünk tarafından hazırlanan teröristlerin ve teröre yandım edenlerin vatandaşlıktan atılmasını sağlayan yasa tasarısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek geldi.

05 Nisan 2016 Salı 22:24
Teröristler vatandaşlıktan atılacak! Külünk'ün teklifine destek yayılıyor






Teröristler ve terör ürgütüne yardım edenler vatandaşlıktan atılacak!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün 'Teröristleri vatandaşlıktan çıkarmayı' kolaylaştıran yasa tasarısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek geldi. Sosyal medyada çığ gibi yayılan 'Teröristler ve terör örgütlerine yardım edenleri vatandaşlıktan atın' kampanyasına vatandaşlar destek verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmada 'Terör örgütü üyeleri ve yandaşları vatandaşlıktan çıkarılmalı dedi..

METİN KÜLÜNK KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılması ve mal varlıklarına el konularak, el konulan mal varlıklarının kurulacak fonda toplanıp terörle mücadele kapsamında kullanılması için "Ceza Muhakemesi Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanunu"nda değişiklik yapılmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırlamış ve Şubat ayında Meclis'e sunmuştu.

Türkiye'nin son 30 yılda terörü dünya ölçeğinde en yoğun imtihanı yaşayan ülke olduğunu kaydeden Külünk, "Terörist olduğu tespit edilen şahısların vatandaşlık hakkından faydalanma lüksü yok. Sen benim hukukumu yok etmek isteyeceksin hem de benimle eşit şartlarda vatandaş olacaksın. Bunu kabul etmek mümkün değil. Terörizme bulaşmış şahısların vatandaşlıktan çıkartılması noktasında yasa faaliyeti ile Bakanlar Kurulu'nun, devletin elini güçlendirmeliyiz. El konulan mal varlıklarının terörle mücadele için kurulacak bir fonda toplanarak terörizmle mücadelede kullanılmasını öngörüyor bu yasa teklifi. Devleti, milletin iradesini teslim almak isteyen terörizm faaliyetlerinin içinde kim varsa bu kapsamda sayılması gerek" ifadelerini kullanmışt

BİZİM İÇİN ÜÇ GÜNLÜK İŞTİR

Avukatlar Günü nedeniyle Beştepe Külliyesi’nde avukatlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü üyelerinin vatandaşlıktan çıkarılması konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Terör konusunda sert mesajlar veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hendek kazan teröristlerle mücadelenin uzun sürmesini eleştirenlere "Devlet olarak terör örgütüyle mücadeleyi hukuk, ahlak, adalet içinde yürütmezsek bizim için 3 günlük iştir" şeklinde yanıt verdi.

PKK'lı teröristlerin Kur'an-ı Kerimlerin içine, çocuk oyuncaklarına bile bomba yerleştirdiğini söyleyen Erdoğan "şeytanın bile aklına gelmeyecek şekilde döşedikleri patlayıcılarla insanlıktan nasibini almadıklarını göstermişlerdir. Biz aslan gibi, mertçe davranmaya devam edeceğiz. Biz düşmanını arkasından vuran değil, göğüs göğüse vuran bir millet olduk. Bu milletin tarihinde alçaklık, soykırım yoktur" dedi.

"TERÖRİSTLER VE YANDAŞLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTILACAK"

Teröristlerin ve onlara destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

Terör örgütünün güdümüne giren akademisyenlerin, memurların elinde bomba olan terör örgütü mensuplarından farkı yoktur. Terör örgütünün yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil tüm önlemleri almak durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kem gözle bakan herkese milletim adına Cumhurbaşkanı sıfatıyla meydan okuyorum.

 
Anahtar Kelimeler:
Vatandaşlıktan Atılma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.