Türkiye Suriye'de kalıcı üs kuruyor: Halep'te Türk askeri üssü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye toprakları içinde askeri üs kurduğu iddiası ortaya atıldı. İddianın kaynağı İranlı Fars Haber Ajansı.

27 Kasım 2016 Pazar 05:16
Türkiye Suriye'de kalıcı üs kuruyor: Halep'te Türk askeri üssü






Türkiye Suriye'de kalıcı üs kuruyor: Halep'te Türk askeri üssü

Türkiye'nin Suriye topraklarında yürüttüğü, Fırat Kalkanı Operasyonu üçüncü ayına girerken, bu ülkede kalıcı askeri üs kurduğu iddiası ortaya atıldı. Ankara bu konuda sessizliğini korurken, iddiayı bir fotoğrafla güçlendiren İran'ın Fars Haber Ajansı söz konusu üste Özgür Suriye Ordusu'nun eğitildiğini öne sürdü.

İran’ın Fars Haber Ajansı, "Suriyeli kaynaklara" dayandırdığı haberine göre Türkiye’nin Halep’in kuzeydoğusundaki Ahtereyn bölgesine askeri üs kurmaya başladı.  Ajansın geçtiği habere göre bölgede konuşlu tanklara ilişkin bir de fotoğraf da kullanıldı.
ANKARA AÇIKLAMA YAPMADI
Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu milislerinin büyük bölümünün Ahtereyn çevresine yerleştirildiği ve bir güvenlik çemberi oluşturulduğu da haberde iddia edildi. Fırat Kalkanı harekâtının önemli hedeflerinden biri olan DEAŞ kontrolündeki El Bab, Halep’in 40 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor.

İran Fars Ajansı, Türkiye’nin Halep’in kuzeydoğusunda üs kurduğu iddiasını bu fotoğrafla sundu ve tankların Türk tankları olduğunu ileri sürdü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.