Rusya'dan flaş açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarından endişe duyduklarını söyledi.

21 Ekim 2016 Cuma 11:47
Rusya'dan flaş açıklama!






Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırılarından endişe duyduklarını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a Türkiye'nin yaptığı operasyon ve Suriye'nin tepkisi soruldu.
Lavrov, şunları söyledi:
"Suriye egemen bir devlet. Kürt grupların bulunduğu bölgelerin vurulmasından endişe duyuyoruz.
Türkiye koalisyonun bir parçası, amaç IŞİD ve Nusra'yı yenmek. İnanıyorum ki bu koalisyonun başı olan ABD, sadece belirlenen hedefleri vuracaktır."
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Halep'in kuzeyinde YPG'yi hedef alan hava operasyonlarından 'endişe duyduklarını' söyledi. Guatemalalı meslektaşı Carlos Morales'le yaptıkları görüşmenin ardından konuşan Sergey Lavrov, Suriye'den gelen "Türk uçakları hava sahamızı ihlal ederse düşürürüz" açıklamasıyla ilgili olarak da "Suriye egemen bir devlet" ifadelerini kullandı.
Türk savaş uçakları, Suriye'de Halep'in kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine hava harekatı düzenlemiştii. TSK, 18 PYD/YPG hedefinin vurulduğunu açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.