Tutuklulara `Yaşam motivasyonu´ semineri verildi

06 Aralık 2012 Perşembe 13:44
Tutuklulara `Yaşam motivasyonu´ semineri verildi






MARDİN (CİHAN)- Mardin´in Midyat ilçesinde, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü´nce Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´nda bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik olarak 'Denetimli Serbestlik' ve 'Yaşam Motivasyonu' konularında seminer verildi.

Midyat Denetimli Serbestlik Sosyoloğu Tekin Karaçam tarafından verilen seminere yaklaşık 150 tutuklu ve hükümlü katılırken, seminerde kaybolan yaşam motivasyonlarının kazandırılması hedefleniyor.

Tutuklu ve hükümlülerin toplumsal rehabilitasyonlarının artırılmasına dönük yapılan bir dizi çalışmanın bir parçası olan 'Yaşam Motivasyonu' semineri ile 'Sosyal normlar, iletişim becerileri, motivasyon, hayatı planlamak, tahliyeden sonraki duruma psikolojik hazırlık, öfke kontrolü ve kişisel gelişim konularında genel bilgiler verildi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren seminere tutuklu ve hükümlülerinde aktif bir şekilde katıldıkları, semineri ilgiyle izledikleri öğrenildi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı, Hükümlü ve tutuklulara yönelik rehberlik amaçlı çalışmalar devam edecek olup, bu tür çalışmalar ile gerek toplumun korunması ve düzenin sağlanması, gerekse suça bulaşmış kişilerin yeniden topluma kazandırılmasını amaçlamaktayız, ayrıca koruma kurulu başkanlığımız nezdinde tutuklu, hükümlü, eski hükümlü ve suç mağdurlarının kaybettikleri yaşam isteklerinin tekrar kazandırılması ile insan ilişkilerinden, iş ve meslek kazanmalarına kadar her alanda çalışmalarımız devam etmektedir. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.