Uludağ Üniversitesi öğrencileri sokak hayvanlarına dikkat çekecek

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:01
Uludağ Üniversitesi öğrencileri sokak hayvanlarına dikkat çekecek






BURSA (CİHAN)- Uludağ Üniversitesi (UÜ) Proje Atölyesi hazırladığı 'Yaşamak haktır projesi' kapsamında yaklaşan kış mevsimini dikkate alarak; sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve kötü muameleye maruz kalma gibi sorunları için 10-11 yaş grubu çocukları bilinçlendirilecek.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 'Yaşamak Haktır' projesi Bursa'da uygulamaya konulacak projenin 4 bin Euro'luk bütçesi de AB Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından karşılanacak. Yaklaşık 5 ay sürecek olan proje daha çok çocuklara, kendisinden başka canlıların da yaşam hakkı olduğu bilinci verilmesi hedefleniyor.

Proje Koordinatörü Yücel Baştan, ilk hedefin yaşanılan çevreye aidiyeti artırmak olduğunu belirterek, Üç aşamadan oluşan projenin ilk aşamasında üniversite öğrencilerine yönelik eğitici eğitimler var. İkinci olarak 4. ve 5. sınıf öğrencilerini bilinçlendirme kampanyası ve son olarak da çocuklarla birlikte yapılacak atölye çalışması yer alıyor. dedi.

Baştan, öğrenilenlerin kalıcılığına yönelik, yaş guruplarına uygun atölye çalışmalarının UÜ Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültesi uzmanlarından alınan yardımlarla yapılacağını aktardı. Atölye çalışmalarında barınaklara bırakılmak üzere kumbaralar ve panolar hazırlanarak öğrencilerin konuya duyarlılıkları üretkenliklerinin de artırılacağını ifade eden Yücel Baştan, Arkasından üretken Drama ve Yazarlıkla klasik öğrenme metotlarının dışına çıkılarak yine fikirler ve kendini ifade etme yetileri gelişecek. Eğitimlerin verileceği okullarda daha sonra 'Hayvanları Koruma Kulübü' kurularak yapılan çalışmaların kalıcılığı sağlanacak. şeklinde konuştu.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.