Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi´nin açılışı yapıldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi´nin açılışı yapıldı






ANTALYA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugün gerçekleştirilen 112 tesis açılışı kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın da canlı bağlantıyla katıldığı törenle Uluslararası Antalya Yangın Eğitim Merkezi´nin açılışı gerçekleştirildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kompleksin açılış kurdelesini, Başbakan´ın talimatıyla kesti. 4 bölümden oluşan bu kompleks yapı yaklaşık 7,5 milyar Türk Lirası'na mal oldu. Yangın işçilerine, orman mühendislerine ve yabancı ormancılara eğitim verecek olan yapıda; yangınla mücadele, araç, pentatlon sahası(engelli koşu parkuru) ve helikopter havuzu, eğitim pistleri yer alıyor.
Kompleksteki bölümler ise şöyle: tesis yönetiminin ve 150 kişilik konferans salonunun yer aldığı idari bina; aynı anda 120-125 kişinin eğitim alabildiği, dersliklerinin bulunduğu teknik personel eğitim binası, yangın anında kriz masasının oluşturulup tüm ekiplerin toplanabileceği, içerisinde yangın yönetim salonunun bulunduğu yangın harekat merkezi binası ve ayrıca birimlere hizmet verecek yemekhane, mutfak, teshin merkezi ve sığınak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.